Opinia Timisoarei

Rasturnare de situatie in cazul rachetei cazuta in Polonia. Ar fi fost trasa de Ucraina, sustin oficiali americani

Mai multi oficiali americani, care au vorbit cu Associated Press sub rezerva anonimatului, au declarat ca evaluarile preliminare au sugerat ca racheta a fost lansata de forțele ucrainene in timpul bombardamentului rusesc asupra infrastructurii energetice din Ucraina, noteaza stiripesurse.ro.

La randul sau, presedintele SUA, Joe Biden, sustine ca exista informații conform carora racheta care a lovit Polonia nu a fost trasa din Rusia.

Exista informații preliminare care contesta acest lucru”, a spus Biden reporterilor, intrebat daca racheta a fost lansata din Rusia. „Dupa traiectoria balistica este puțin probabil sa fi fost tras din Rusia, dar vom vedea.”, a mai adaugat Biden dupa o intalnire convocata de urgenţa cu ceilalţi lideri ai G7.

Ma voi asigura ca vom putea stabili ce s-a intamplat exact”, a mai spus presedintele.

Oficialii polonezi au declarat anterior ca o „racheta de fabricație ruseasca” a aterizat intr-un depozit de cereale din Przewodow, Lublin, la aproximativ 6 km de granița cu Ucraina.

Ucraina continua sa mențina stocuri de armament de producție ex-sovietica si rusa, inclusiv sistemul de rachete de aparare aeriana S-300.

Explozia produsa in interiorul granițelor Poloniei, stat membru NATO, a provocat moartea a doua persoane, declansand o ancheta si o reuniune de urgenta a membrilor Grupului celor sapte (G7) care se aflau in Indonezia.

Exit mobile version