Noutati :

Rasturnare de situatie! Ce se intampla cu statuia din Piata Libertatii si ce fel de banci vom avea acolo?

5 octombrie, 2015 - 01:46 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Inca nu stim siguri cati copaci vor fi plantati in Piata Libertatii din Timisoara. Autoritatile locale sustin ca sunt probleme cu proiectul, mai exact sunt… cifre diferite.

Cu toate astea, s-a lucrat in ultimele zile la scoaterea pavajului si pregatirea gropilor pentru plantarea catorva arbori in Libertatii. Totodata, au fost montati si stalpii care vor sustine cosurile de gunoi. Intre ei vor fi puse banci, urmand ca in Piata Libertatii sa avem si mobilier urban care va putea fi mutat dintr-o parte in alta. Oficialii Primariei Timisoara spun ca timisorenii si turistii se vor putea odihni pe 94 de banci in piata.

Cat despre statuia lui Decebal din fata Casei Armatei, pe care Nicolae Robu a anuntat ca o muta undeva pe pietonala Marasesti, monumentul ar putea ramane in Libertatii.

statuie-decebal-piata-libertatii-timisoara

„Nu ne putem ocupa acum de statuie, dar o sa finalizam toata piata si va mai ramane aici cel putin o vreme. Vom amplasa in piata si catarge pentru drapele si, in functie de imaginea finala a pietei, se va lua decizia de mutare sau nu. Ea ar putea ramane si aici, dar in orice caz nu in starea de acum, se impune o interventie de restaurare”, a dezvaluit Robu.

locuri copaci piata libertatii (1)

In total, pe strazile pietonale din centru si in cele 4 piete aflate in curs de modernizare in cadrul proiectului de reabilitare a zonei Cetate – Libertatii, Unirii, Sf. Gheorghe si Tarcului – vor fi puse sute de banci, pentru ca trecatorii sa se poata odihni.

„Intre cosurile de gunoi vor fi banci. Conform proiectului, vor fi puse 94 de banci in Piata Libertatii. Era prevazut sa fie toate in piata (n.r. aproximativ 500), dar nu vor fi toate aici. Vom vedea in final, in functie de cum va iesi piata, cand si locul copacilor va fi definitivat, cand ei vor fi plantati, unde vom monta bancile. Unele banci pot fi pozitionate de acum, pentru ca e foarte clar ca se potrivesc acolo, iar altele nici nu vor fi fixate, vor putea fi mutate, vor fi <<movibile>> (n.r. amovibil)”, ne-a declarat primarul Timisoarei.

In ceea ce priveste arborii ce vor fi plantati in Piata Libertatii, edilul-sef sustine ca nu e clar cum anume vor fi pusi. Cert este ca vor fi peste 50 de copaci.

locuri copaci piata libertatii (2)

„Sunt niste inadvertente in proiect, in sensul ca sunt cifre diferite in locuri diferite in proiect. Va trebui sa avem o ultima discutie cu Agentia de Dezvoltare Regionala si atunci vom sti exact cati copaci vom planta. Probabil pe langa cei 4 care exista, inca 48”, a conchis Robu.

copaci porumbei piata libertatiiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...