Opinia Timisoarei

Rasism incendiar in Italia? Mai multe masini cu numere de Romania in flacari la Roma

ROMA. Mai multe autoturisme cu numere de inmatriculare romanesti, parcate pe o strada din cartierul Borghesiana, la periferia de est a Romei, au luat foc in acelasi timp in aceasta dimineata in jurul orei 4.00. Proprietarii au iesit din case si si-au vazut masinile arzand.

Ioan Pop, un roman cunoscut la Roma pentru activitatea din comunitate, a ajuns la locul incendiului la ora sase si a declarat pentru Hotnews.ro ca suspecteaza un act de rasism: „Cinci masini cu numar romanesc, toate parcate pe aceeasi strada, au fost efectiv distruse de flacari. De obicei, sambata seara, in zona respectiva nu gasesti un loc de parcare. in mod curios, ieri seara, strada era libera. Acum doua saptamani, exact in acelasi cartier, a fost incendiata o alta masina cu numar romanesc. Proprietarul masinii nu a vrut sa faca plangere la politie, a spus ca oricum nu se rezolva nimic. Cred ca este un episod de rasism evident„, a declarat Ioan Pop.

Sambata, la Roma a avut loc o manifestatie de amploare organizata de partidul extremist Liga Nordului. Matteo Salvini, liderul Ligii Nordului, cunoscut pentru pozitia sa anti-imigratie, a anuntat ca in scurt timp, formatiunea se va alia la nivel european cu partidul lui Marine Le Pen. „Nu mai vrem contracte de munca si salarii romanesti pentru camionagii nostri„, a mai declarat Salvini, referindu-se la italienii care ar primi salarii mai mici, din cauza concurentei colegilor romani.

Exit mobile version