Opinia Timisoarei

Rasare peste noapte o pista de biciclete la Timisoara, pe traseul nord-sud! Masinile nu vor avea voie sa o incalece, si nici pietonii

TIMISOARA. O pista de biciclete nou nouta va fi trasata la noapte pe o strada din centrul Timisoarei. Aceasta va fi vopsita pe carosabil, iar soferii si pietonii nu vr avea voie sa mearga pe ea. Va fi exclusiv pentru biciclisti si va asigura inca un traseu care sa lege nordul de sudul orasului.

CITESTE SI: Mergem in Serbia printr-un nou punct de trecere frontiera, PE APA, in Timis! Ce decizie ia Guvernul Romaniei astazi? 

Pista se va trasa pe strada Paris.

Vom face o pista de biciclete pe strada Paris, care sa ne permita sa oferim biciclistilor un traseu pe sensul de deplasare de la nord spre sud. Pe strada Sf. Ioan avem pista de la sud spre nord si ne-am tot strufocat sa vedem cum putem crea o pista si pe sens invers. Nu vreau sa ma abat de la hotararea de a nu lasa niciun fel de vehicol in centrul istoric. S-au facut ieri masuratorile. Putem sa ingustam carosabilul. Va fi ca si pe Sfantul Ioan. Va fi o pista vopsita dedicata numai biciclistilor. Pistele de pe trotuare si ele sunt dedicate biciclistilor, dar au voie sa calce pe ele si pietonii, dar aici vor fi piste pe care nu au voie sa calce masinile si nici pietonii. Va fi vopsit si daca va fi cazul o sa delimitam si cu acele repere din plastic folosite si la unele giratorii de pe Coposu sau Splaiul Nistrului. Vrem sa asiguram securitate. Sper ca maine dimineata sa fie gata lucrarile, sa lucram peste noapte. Daca reusim sa facem rost de vopsea, la noapte se va lucra. Masinile le vom ridica„, a precizat primarul Nicolae Robu.

CITESTE SICand si de unde mergem neintrerupt pe autostrada din Timis pana la Sibiu! Mobilizare in santierele de pe Lugoj – Deva 

 

Exit mobile version