Opinia Timisoarei

Puterea l-a scapat de arest pe deputatul PDL Dan Pasat. Opozitia nu a participat la vot

Camera Deputatilor a respins, marti, cererea procurorilor de a-l aresta pe deputatul PDL Dan Pasat. Solicitarea procurorilor a intrunit doar 116 voturi „pentru”, insuficiente. 34 de deputati au votat „impotriva”, iar Opozitia s-a abtinut de la vot.

Camera Deputatilor a respins, marti, cererea procurorilor DNA de a-l aresta pe deputatul PDL Dan Pasat. Cererea procurorilor a intrunit doar 116 voturi „pentru” din cele 150 exprimate, 34 de voturi „contra”, in conditiile in care Opozitia s-a abtinut de la vot. Pentru ca cererea sa treaca era nevoie de 147 de voturi.

„In numele grupului PDL, imi exprim regretul ca votul nu a fost unul favorabil. PDL a spus ca nu a obstructionat si nu va incerca sa obstructioneze justitia. Dar este foarte usor sa vii sa stai pe margine, ca la fotbal, si sa acuzi pe altii”, a declarat vicepresedintele PDL Ioan Oltean.

Votul de marti are loc in contextul in care presedintele Traian Basescu le-a cerut, recent, deputatilor PDL, sa nu se opuna cererii procurorilor.

In urma cu cateva luni, deputatii s-au opus si cererii procurorilor DNA de perchezitie informatica in cazul fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi.

Exit mobile version