Opinia Timisoarei

Pute de trasneste in Timisoara si… nu se stie de unde vine mirosul. Primarul Nicolae Robu si-a mobilizat familia sa descopere poluatorul, pentru ca Garda de Mediu nu e in stare

TIMISOARA. Nici macar soferul primarului, Vasile Paraschiv, nu a identificat de unde vine mirosul in zona Soarelui, acolo unde locuieste edilul Nicolae Robu. Nici fiica primarului nu a reusit sa afle, desi a batut la pas zona industriala de pe Calea Buziasului. Garda de Mediu tace malc. Toate acestea in timp ce sudul orasului este invaluit intr-un miros insuportabil.

CITESTE SI: Se extinde Spitalul Judetean din Timisoara. Se ridica o noua cladire in curtea unitatii 

Primarul Nicolae Robu spune ca periodic exact acelasi miros se simte in zona si, desi a facut demersuri oficiale, nu a fost identificat agentul industrial care polueaza.

Acum 2-3 saptamani am scos un mesaj dur vizavi de poluarea produsa de agenti industriali. De ani de zile incerc sa ii identific, dar nu am cum, pentru ca nu am instrumentele necesare. Prerogativele sunt la Garda de Mediu. Aseara, dupa 2-3 saptamani, din nou, s-a simtit acelasi miros in cartierul Soarelui. Denota o ticalosie fara margini din partea acestor poluatori. Presupun ca in procesul lor de fabricatie se cumuleaza niste substante de care ei scapa printr-un anumit proces industrial. Asta explica aparitia acelui miros. Cand sunt lasati in pace, consuma acele substante, le distrug in fiecare zi. Cand iese Robu nu mai distrug zilnic. Le pastreaza pana se cumuleaza, apoi le distrug periodic. Am facut demersuri si oficial. Ati auzit sa spuna Garda de Mediu ca X este operatorul industrial care produce aceste necazuri? Sa zicem ca nu sunt noxe daunatoare pentru sanatate? Macar sa stim cine il produce. Am fost cu soferul meu, cu domnul Vasile si nu ne-am dat seama de unde vine mirosul. Am infiintat acea Garda cetateneasca si inclusiv fiica mea s-a dus si la orele 2-3 in noapte si nu au putut sa spuna de unde vine mirosul„, a declarat Nicolae Robu.

CITESTE SI: Se va circula din nou pe strada Aries, la Timisoara. De cand se ridica restrictiile 

Primarul spune ca spera ca dupa aceasta interventie sa nu mai simta acelasi miros, macar pentru urmatoarele doua- trei saptamani. Mai mult, el a amintit ca de cand este primar nu a aprobat nicio investitie poluanta in Timisoara.

Exit mobile version