Opinia Timisoarei

PSD vrea sa boicoteze alegerile locale: ori se vor desfasura intr-un singur tur, ori partidul nu va participa la scrutin!

Conducerea PSD a decis, joi, la Sinaia, ca partidul nu va participa la alegerile locale daca legea electorala va fi modificata in sensul revenirii la doua tururi de scrutin, a anuntat Liviu Dragnea, care a precizat ca aceasta va fi pozitia pe care o va prezenta la discutiile convocate de premier.

Decizia noastra e foarte clara. In cazul in care, prin mijloace abuzive si nedemocratice, s-ar putea schimba aceasta lege, PSD nu va participa la alegerile locale„, a afirmat joi seara Liviu Dragnea.

Presedintele PSD i-a transmis premierului Dacian Ciolos ca va participa la discutiile pe care acesta a anuntat ca doreste sa le aiba cu partidele, la inceputul saptamanii viitoare, pentru a-i expune argumentele PSD. El a mai amintit ca, la votul de investire, Guvernul nu a avut in programul de guvernare modificarea legislatiei electorale, iar Dacian Ciolos s-a angajat ca va asigura alegeri corecte si impartiale, angajament pe care trebuie sa il respecte.

Liderul PSD a mai sustinut ca PSD nu poate accepta amendarea legii, dupa ce presedintele Romaniei, in Parlament, a criticat pe buna dreptate instabilitatea legislativa, dupa ce Curtea Constitutionala a adoptat o decizie in care s-a spus negru pe alb ca nu sunt permise modificari cu mai putin de un an inaintea scrutinului.

Potrivit social-democratului, daca ar accepta modificarea legii ar insemna ca, la toamna, PSD se poate trezi ca PNL vrea din nou sa modifice si legea alegerilor parlamentare.

Sursa: mediafax.ro

Exit mobile version