Opinia Timisoarei

PSD Timis, nemultumit ca s-au cumparat cosuri de gunoi de 600 de euro bucata pentru Timisoara, tocmai din Anglia, desi exista producatori locali de asa ceva

TIMISOARA. Reprezentantii PSD Timis reclama faptul ca firma de salubritate Brantner a cumparat la comanda Primariei Timisoara 54 de cosuri de gunoi, cu peste 30.000 de euro, tocmai din Marea Britanie, desi exista producatori locali pentru asemenea cosuri.

Social democratii nu au putut preciza daca preturile de la noi sunt macar similare cu cele englezesti, ci doar s-au aratat nemultumiti ca Primaria Timisoara nu sprijina productia autohtona si prefera sa cumpere din strainatate marfa.

Avem producatori de astfel de cosuri in Timisoara. Pe unul l-am identificat eu. Le poate produce la orice dimensiune doreste cumparatorul. Dar trebuie cineva sa ia legatura cu el, sa aiba o responsabilitate sociala a adinistratiei publice de a sprijini producatori locali. Pentru ca astfel sprijini si angajatii si familiile lor. In primul rand trebuie cautati producatorii din zona si mai apoi din afara. Nu am facut verificari de pret, dar ideea e ca sunt producatori de astfel de produse in Timisoara si in jurul Timisoarei. Am vrea sa stim daca Primaria Timisoara a facut vreo cerere mai intai catre producatorii autohtoni”, a spus consilierul judetean PSD, Alexandru Iovescu.

CITESTE SI: Cosuri de gunoi englezesti de 30.000 de euro pentru Timisoara. Unde vor fi montate 

Va reamintim, in urma cu doua zile, primarul Nicolae Robu anunta ca au fost cumparate si livrate 54 de cosuri de gunoi stradale, care au costat aproximativ 30.000 de euro. Mai exact, putin peste 600 de euro fiecare. Cosurile de gunoi au fost comandate de firma Brantner si achizitionate din Anglia, si au fost montate in zona centrala a orasului.

Achizitia a fost facuta in baza intelegerii cu firma de salubritate Brantner care, prin contractul incheiat cu Primaria Timisoara, s-a angajat sa cumpere intre 1000 si 2000 de cosuri de gunoi, majoritatea clasice, verzi, din plastic, pe care sa le instaleze in oras.

Exit mobile version