Opinia Timisoarei

PSD: Robu, zero influenta politica la centru. Liberalii din Arad si Caras dicteaza numirile. Aeroportul Timisoara, la mana lui Marcel Vela

TIMISOARA. Se deruleaza un nou episod in care se incearca o preluare fortata a Aeroportului International Timisoara Traian Vuia, atrag atentia social-democratii din Timis.

CITESTE SI: Situatia e dezastruoasa. Veniturile sunt la pamant. 94% din personal, in somaj tehnic. Aeroportul International Timisoara, grav afectat de pandemia de coronavirus. Foto si video

Scenariul in care Timisoara condusa de liberali ramane izolata de politica mare este tot mai clar. Din pacate, conducerea nationala a PNL nu doar ca-l ignora pe primarul-presedinte Nicolae Robu, dar si da credit total liderilor din Arad si Caras-Severin, care isi impun oamenii in functii cheie in cele mai importante institutii din judetul Timis.
Influenta baronilor liberali aradeni si caraseni se vede de la mare distanta, oamenii lor fiind preferati in locul timisorenilor. Este cazul clar al Administratiei Bazinale de Apa Banat unde a fost adus un aradean, peste capul liderilor locali ai PNL. In tot acest timp, Nicolae Robu isi duce razboaiele pe Facebook si participa la sindrofii asortate cu elicoptere, pase la costum si poze zambitoare la firul ierbii.
Cat presedintele PNL Timis este ocupat sa zambeasca la blitz, agreatii premierului Orban orchestreaza o manevra prin care sa puna mana pe Aeroportul Timisoara si sa-l treaca total sub influenta lor. Nu este prima data cand se incearca acapararea acestui aeroport, care se incapataneaza sa faca performanta, spre deosebire de aeroporturile din Arad si Caransebes, ambele aflate de ani buni la limita supravietuirii. O tentativa de preluare a mai fost initiata de guvernarea PDL-ista in 2010 si milimetric au ratat atunci portocalii aradeni sa ia cu japca aeroportul Timisoara„, transmit reprezentantii PSD Timis.

Social-democratii atrag atentia ca, dupa schimbarea Consiliului de Administratie al Aeroportului, urmeaza inlocuirea directorului Daniel Idolu, iar viitoarea conducere va fi transata de insusi ministrul liberal al Internelor, carasnul Marcel Vela.

Acum vin liberalii, unii tot PDL-isti sub acoperire, cu o tactica noua. Un prim pas a fost facut in aceasta luna, când a fost schimbat Consiliul de Administratie al aeroportului Timisoara. Chiar daca in ultimii patru ani si jumatate a indeplinit cu succes criteriile de performanta cuprinse in contractul de administrare semnat cu Ministerul Transporturilor, Consiliul de Administratie nu mai avea culoarea politica potrivita. Iar acelasi Minister al Transporturilor a decis ca profesionistii trebuie inlocuiti cu ”unsii” liberali girati de carasanul Marcel Vela, desi, daca tot era sa fie schimbare pe criterii de culoare, ar fi fost de preferat macar ca nou numitii sa fie timisoreni. Consideram ca Aeroportul Timisoara trebuie sa ramana al Timisoarei. Orice fuziune cu aeroporturile din Arad si/sau Caransebes ar fi impotriva principiilor unei afaceri transparente si benefice pentru Aeroportul Timisoara. Confiscarea aeroportului ”Traian Vuia” ar avea scopul unic de acoperire a “gaurilor negre” din Arad, dar mai ales din Caras-Severin. Orice politician timisorean, indiferent de partid si de doctrina, ar trebui sa se opuna unei astfel de initiative. Il somam public pe Nicolae Robu, presedintele PNL Timis si primarul Timisoarei, sa demonstreze ca este pro Timisoara si sa nu lase interesele de partid sa acapareze un obiectiv esential„, spun reprezentantii PSD Timis.

Exit mobile version