Opinia Timisoarei

‘Protestul Păturilor’ la Timisoara. Poti renunta la o pilota? Adu-o sa tina de cald bolnavilor de cancer umiliti in spitalul de Oncologie de la Timisoara, unde infrunta frigul la 13-16 grade Celsius

TIMISOARA. Grupul civic Liga de Vest ii asteapta pe timisoreni, de Mica Unire, sa arate ca sunt solidari cu semenii lor care sunt internati ori urmeaza tratamente la Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal din Timisoara. Acestia indura cu greu frigul, la fel cum o fac si elevii in scoli sau timisorenii in case, dupa ce Colterm a redus caldura din calorifere in conditiile in care administratia Fritz nu a gasit solutii pentru incalzirea orasului.

CITESTE SI: ‘Ai idee cum te transforma boala asta? Cat iti e de rau? Cum tremuri din toate incheieturile? Cum nu poti sa te ridici? Cum iti pierzi parul, genele, sprancenele? Cum fiecare zi ti se pare ultima?’ Fost prefect de Timis, scrisoare catre viceprimarul Timisoarei: Draga Ruben, eu imi doresc sa nu ajungi sa stai vreodata intr-un spital, iarna, in frig! Cu atat mai putin la Oncologie! 

Timisorenii sunt asteptati luni sa doneze o patura sau o pilota. Toate acestea vor fi stranse si duse apoi bolnavilor de cancer din spital, pentru a le mai usura suferinta.

Actiunea va fi organizata luni, incepand cu ora 15.00, in fata Clinicii de Oncologie de pe Bulevardul Victor Babes din Timisoara. Detalii AICI.

Tinand cont de prognoza meteo deloc încurajatoare si de temperaturile scazute ce se anunta saptamana viitoare, vom încerca sa dam o mana de ajutor spitalelor si institutiilor sociale în care oamenii sufera din cauza frigului si a lipsei agentului termic. Paturile si pilotele trebuie sa fie noi, pe cat posibil ambalate, pentru a respecta normele igienico-sanitare legale în contextul pandemic dar si pentru cresterea sigurantei pacientilor internati în clinica. Actiunea este si un manifest fata de modul deficitar si extrem de sovaielnic în care administratia Municipiului Timisoara gestioneaza problema agentului termic si situatia Colterm. Cand administratia esueaza si devine incapabila în a oferi cetatenilor confort si siguranta, trebuie sa ne ajutam între noi„, transmit organizatorii evenimentului.

De altfel, oameni cu suflet mare din Timisoara au facut deja primele donatii. S-au mobilizat dupa aparitia imaginilor cu bolnavii care ingheata in saloanele de la Oncologie, la apelul omului de afaceri Dan Dinu.

Va reamintim, vineri, fostul prefect de Timis Eva Andreas, i-a transmis viceprimarului Timisoarei, Ruben Latcau (USR), o scrisoare deschisa in care vorbeste despre umilintele si frigul din Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal Timisoara.

Andreas a precizat ca nu ii doreste viceprimarului Ruben Latcau sa ajunga intr-un spital neincalzit pe timp de iarna, cu atat mai putin la Oncologie, acolo unde ea a fost internata pentru tratament si a plecat din cauza frigului.

Draga Ruben, imi permit sa ma adresez asa pentru ca ignoranta ta ma inspaimanta!!! Deci, draga Ruben, eu imi doresc sa nu ajungi sa stai vreodata intr-un spital, iarna, in frig!!! Cu atat mai putin la Oncologie! Acolo unde unii oameni incearca sa supravietuiasca cum pot. Acolo unde se face chimioterapie… ai idee ce inseamna un tratament de chimioterapie??? Ai idee cum te transforma boala asta? Cat iti e de rau? Cum tremuri din toate incheieturile? Cum nu poti sa te ridici? Cum iti pierzi parul, genele, sprancenele? Cum fiecare zi ti se pare ultima? N-ai de unde sa stii! Oamenii astia sunt deja obositi, speriati, disperati! Nu au nevoie sa-i umilesti tu sau administratia ta incompetenta!! Sau sa le dai vesti bune ca acum daca ai constatat o sa schimbi doua calorifere!!! Nu ti e rusine?? Macar putin? Ca poate aveai timp un an sa faci un tur prin spitale sa vezi ce e!! În Germania se schimba caloriferele in spitale iarna?? Poate-ti scoti nasul din telefonul ala si te duci sa vezi exact ce atributii ai!! Sau poate seful tau, daca mergea cand a promis, sa vada spitalul de oncologie, stia pana acum ce calorifere sunt! Ca l-au asteptat oamenii de vreo 3 ori si n-a ajuns!! Eu am fost internata acolo si am plecat ca era frig!!!! Și vezi ca ne ingheata copiii in scoli! Du-te acasa, baiete!!! Du-te si ia-i si pe altii cu tine!!!”, a scris Eva Andreas pe Facebook.

Vineri seara si consilierul local Roxana Iliescu a cumparat 20 de plapumi, pe care le-a donat Maternitatii Odobescu, acolo unde in saloane temperatura nu trece de 18 grade la etajul al doilea, acolo unde se afla mamicile care tocmai au nascut.

Stiu ca este doar o picatura in marea necesarului in situatia in care am ajuns din cauza deciziilor proaste luate de administratia Fritz, dar am simtit ca nu pot sa stau deoparte!„, a scris Roxana Iliescu pe pagina sa de Facebook.

Exit mobile version