Opinia Timisoarei

Proteste zilnice la Timisoara. Revolutionarii vor sa-i scoata pe timisoreni din case si sa-l dea jos pe Traian Basescu

TIMISOARA. Peste 50 de persoane s-au adunat in Piata Operei in cea de-a doua zi de proteste la Timisoara. De la un miting pro-Arafat, au ajuns sa scandeze pentru libertatea de expresie si lozinci anti-Basescu.

Oamenii s-au inarmat cu steaguri, pancarte si portavoci si au strigat lozinci impotriva presedintelui Traian Basescu, dar si pentru Raed Arafat, fostul subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, care s-a opus vehement noii Legi a Sanatatii.

„Avem autorizatie de protest de luni pana duminica, de la ora 14:00 la ora 17:00, sa protestam in fata Operei. Puteti veni fara frica: Ceausescu a picat si Basescu pica. Daca ne vom aduna in numar mai mare, vineri avem drept de mars”, le-a spus celor prezenti in Piata Victoriei Dinu Buhaianu, unul dintre revolutionari organizatori ai protestelor.

Un alt membru al Comitetului pentru Initiativa al Proclamatiei a 3-a de la Timisoara, Gheorghe Lungu, le-a promis timisorenilor nemultumiti de sistem ca, daca ies in numar mare in strada, in 30 de zile il fac pe seful statului sa demisioneze. „Daca in fiecare zi se dubleaza numarul celor care iesim in strada, va garantez ca in 30 de zile il dam jos pe Basescu”, a spus Lungu.

Revolutionarii au autorizatie de protest inca de anul trecut, pana la inceputul lunii februarie, si vor sa iasa in fiecare zi in strada. Potrivit lui Gheorghe Lungu, autorizatia este valabila pana in 22 ianuarie.

„Iesim in strada pentru libertatea de exprimare, de a putea trai liber si in mod decent la mine in tara. Nu mai este vorba doar despre lege, despre Legea Sanatatii, ci despre niste drepturi democratice. Romanul trebuie sa inteleaga ca are posibilitatea sa se exprime liber. Sa speram ca prin miscarea noastra, cel putin Guvernul, daca nu si tovarasul Basescu, va catadicsi sa-si dea demisia”, a conchis Gheorghe Lungu.

Exit mobile version