Opinia Timisoarei

Protest cu BMW X5 in centrul Timisoarei impotriva blocarilor de roti de catre ADP!

TIMISOARA. Enervat la culme ca a primit o amenda pentru parcare interzisa in fata Catedralei, dar mai ales ca masina sa a si fost blocata de  lucratorii Administratiei Domeniului Public Timisoara, un timisorean s-a hotarat sa protesteze intr-un mod inedit.

Si-a lasat acolo masina pe trotuar, un BMW X5, si a tapetat-o cu mesaje impotriva Primariei, a ADP-ului si a politistilor locali: „Blocari ilegale, Vrem parcari nu vrem blocari, Nu mai blocati autoturismele in afara cadrului legal sau ADP: Nu mai blocati autoturismele abuziv care nu deranjeaza circulatia in afara cadrului legal”.

Totul a inceput ieri in jurul orei 15.00.  „Am parcat pe trotuar cat sa merg sa-mi scot 5000 de euro de la banca. Imediat au venit si mi-au dat amenda. Am semnat procesul verbal, pentru ca facusem o greaseala si m-am bagat in banca. Asta era la 15 si 18 minute. La 15 si 23 cei de la ADP au venit si mi-au blocat masina. Atunci mi-am dat seama ca e un abuz. Am inteles, am gresit, am semnat procesul verbal, voiam sa platesc amenda, pentru ce a mai fost nevoie sa-mi blocheze masina. Ah ca sa nu va mai spun ca atunci cand mi-au pus gheara ei au oprit masina ADP-ului in mijlocul drumului. Pentru asta de ce nu s-au autoamendat?”, spune Dumitru Cirstea.

Ideea de a lipi afisele cu mesaje impotriva administratiei i-a venit azi noapte. „Azi noapte le-am facut si le-am lipit pe masina. O sa stau cu masina asa blocata 3 zile, pentru ca, potrivit legii am voie sa stau 3 zile si dupa acea pot veni sa mi-o ridice si sa mi-o duca la sediul lor. Ei m-au facut cu legea sa pot sa stationez legal 3 zile pe un loc interzis”, mai spune timisoreanul.

Acesta are de gand acum sa conteste in instanta si amenda si ridicarea masinii, mai ales ca politistii locali i-au gresit numele, iar cei de la ADP numarul de la masina. „Pe procesul verbal au scris Cristea, dar eu in buletin sunt Cirstea. Numarul masinii e CJ 36 BEN, cei de la ADP au trecut CJ 37 BEN”, mai spune acesta.

Este o sfidare a bunului simt

Reprezentantii ADP spun ca tot ce face acest om este o sfidare a bunului simt, nimic mai mult. „Masina a fost blocata din dispozitia Politiei locale pentru parcare neregulamentara pe trotuar. Dupa 72 de ore, adica luni, daca nu binevoieste sa-si achite obligatiile va fi ridicata. Este o sfidare a bunului simt si a cetatenilor onesti ai Timisoarei”, spune seful Serviciului Parcari de la SC Administrarea Domeniului Public (ADP), Ionel Ursu.

Ursu e de parere ca nu e important faptul ca oamenii sai i-au gresit timisoreanului numarul de la masina. „Ce importanta are asta. Noi vorbim de fapte e masina parcata pe mijlocul trotuarului? Este”, conchide Ursu. Purtatoarea de cuvant a Politiei Locale, Nicoleta Popa spune ca Dumitru Cirstea are dreptul sa conteste amenda in instanta. „In instanta este dreptul sau sa conteste procesul verbal”, spune aceasta.

Timisorenii ii dau dreptate

Timisorenii care trec pe langa protestatar claxoneaza, ii fac cu mana si-l aproba. Ba mai mult, unii dintre ei au venit chiar cu fotografii ale masinilor ce apartin Politiei Locale, ADP sau primariei si sunt parcate neregulamentar pe trotuarele din Timisoara. Dumitru Cirstea le-a luat si le-a lipit pe capota Jeep-ului. „Are foarte mare dreptate domnul. Nu e normal sa fie bloacte si ridicate masini, atata timp cat nu exista parcari in oras”, spune o timisoreanca.

FOTO: Dariana Dragos

Exit mobile version