Opinia Timisoarei

Protest la Viena fata de restrictiile anuntate de Guvernul austriac. Mii de oameni in strada

Mii de manifestanti s-au adunat, sambata, la Viena pentru a protesta fata de restrictii si de vaccinarea obligatorie, anuntate cu o zi in urma de Guvern pentru a lupta impotriva pandemiei de Covid-19. Manifestatia a fost organizata la chemarea partidului de extrema dreapta FPÖ, chiar daca liderul sau Herbert Kickl, care a fost testat pozitiv cu coronavirus, a lipsit.

CITESTE SI: S-a dublat de la o zi la alta numarul copiilor infectati cu COVID confirmati in 24 de ore, la Timisoara si in judet. Avem 5 decese si aproape 150 de noi imbolnaviri in Timis

Multimea adunata in inima capitalei austriece, langa cancelarie, a afisat pancarte care denunta „dictatura corona” sau „nu divizarii societatii”. Manifestatia are loc sub supraveghere atenta de catre politie, care se temea de sosirea unor activisti neo-nazisti si huligani.

La o saptamana dupa ce a impus restrictii pentru persoanele nevaccinate, cancelarul conservator Alexander Schallenberg a anuntat vineri un lockdown pentru 8,9 milioane de locuitori pana pe 13 decembrie. De luni, acestia nu vor mai avea dreptul sa-si paraseasca locuinta decat pentru cumparaturi, sport sau pentru ingrijiri medicale. Doar scolile raman deschise, scrie observatornews.ro.

Exit mobile version