Opinia Timisoarei

Protest la Timisoara. Studentii au iesit in strada sa-si apere gratuitatile pe CFR: Educatia e pe drumuri si studentii platesc bilet. Foto si video

TIMISOARA. Zeci de studenti s-au adunat, vineri, in fata Prefecturii Timis pentru a protesta fata de decizia Guvernului de le taia calatoriile gratuite cu trenul.

Luati, nu luati in seama studentii, deficitul tot ramane„, „Nu va fie frica, studentii se ridica„, „Educatia e pe drumuri si studentii platesc bilet„, stataea scris pe pancartele pe care tinerii le-au tinut in maini la actiunea de la Timisoara.

Am venit aici pentru a ne apara un drept care ne-a fost oferit, iar acum Guvernul vrea sa ni-l ia. Din cate stiu, suntem primii din tara care protestam, dar din cate stiu colegi vor iesi in orele urmatoare si in alte orase. Vom protesta pana in momentul in care vom fi luati in seama„, a spus unul dintre studenti.

Am iesit pentru a ne face vocea auzita ca studenti si sper sa se schimbe ceva pentru ca facem asta in toata tara, chiar si in Bucuresti. Sper sa tina cont Guvernul pentru ca nu se poate asa ceva. Eu am nevoie de acest tren gratuit mai ales ca vin aici la facultate, eu sunt din Galati si trenul e foarte scump pentru mine si nu mi se pare normal sa dau atatia bani. Nu e corect sa ni se ia acest drept care ne-a fost dat din 1 februarie 2017. De aceea, stau aici si militez pentru dreptul meu. Merg destul de des acasa, dar daca voi veni si la master aici, voi merge si mai rar. Si, daca merg o singura data pe luna si dau 100 de lei nu mi se pare normal pentru ca am vrea sa fim mai aproape de familie. Si e foarte greu, dar nu numai pentru mine ci si pentru alti studenti care fac facultatea foarte departe. Voi ramane aici si voi lupta pentru acest drept„, a completat o studenta.

Este vorba despre faptul ca intr-un mod nenatural ni se ia acest drept, prin faptul ca nici macar nu se discuta cu noi. Am incercat sa pornim discutii cu reprezentanti ai Guvernului prin reprezentantii nostri la nivel national, apoi am avut si intalniri la nivel local cu fiecare prefect si s-a transmis pozitia noastra catre Guvern, dar in continuare nu primim niciun raspuns, nicio propunere de negociere si noi vrem sa aratam prin acest proteste ca nu vom accepta aceasta lipsa de respect fata de noi si de drepturile noastre. In caz ca lipsa de comunicare intre reprezentantii nostri si Guvern va ramane la acelasi nivel, in mod clar lucrurile vor continua si vom raspunde la lipsa de respect a Guvernului. In fiecare oras mare din tara exista un protest organizat de ANOSR, iar in orasele mai mici care nu sunt resedinte de judet exista colegi ai nostri caee protesteaza in fata garilor„, a declarat Paul Stiegelbauer, reprezentant al Ligii AC si ANOSR la Timisoara.

Protestul tinerilor s-a desfasurat in fata Prefecturii Timis pana la ora 13.00. Studentii spun ca vor continua actiunile pana cand Executivul va reveni la acordarea gratuitatilor la transportul pe calea fertata asa cum era pana acum.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version