Opinia Timisoarei

Protest la Timisoara, politisti in strada. Cer aplicarea legii salarizarii. Video

TIMISOARA. O noua actiune de protest la Timisoara, joi. Aproape 100 de sindicalisti din toate structurile politiei si gardieni de la Penitenciarul de pe Popa Sapca, dar si colegi din Arad s-au adunat pe platoul din fata Prefecturii Timis.

Inarmati cu vuvuzele si pancarte, acestia isi striga nemultumirile in strada. Solicita aplicarea integrala a legii salarizarii si actualizarea pensiilor militare de serviciu.

Spun ca nu vor sa mai fie folositi pentru sanctionarea celor care nu poarta masca ori n-au certificate verzi COVID si cer aplicarea Legii salarizarii personalului platit din fonduri publice 153/2017, pe care partidele din coalitia aflata la guvernare au votat-o in urma cu ani, dar ar dori sa o suspende, iar aceasta ar crea inechitati in privinta veniturilor in randul a sute de mii de bugetari.

De altfel, la nivelul intregii tari, in ultimele zile, mii de politisti au refuzat sa mai dea amenzi in semn de protest. Celor prinsi ca au incalcat legea le dau doar avertismente. Astfel, cei care gresesc sunt incurajati sa repete abaterile, iar bugetul pierde bani. De la 1 decembrie, incasarile din amenzi au scazut insemnat.

Protestul sindical este programat sa dureze pana la orele 14.00, iar actiuni similare se desfasoara si in alte orase din tara.

VIDEO: George Stefanita

 

Exit mobile version