Opinia Timisoarei

Protest la Timisoara. Mii de oameni in strada impotriva modificarii legilor justitiei. Foto si video

TIMISOARA. Timisorenii s-au adunat in Piata Victoriei pentru a protesta fata de schimbarea legilor justitiei.

CITESTE SI: Strigat de ajutor. E nevoie urgenta de sange pentru un copilas de 6 ani, internat la spital in Timisoara 

La orele 19.00, momentul inceperii mitingului, pe platoul din fata Operei erau aproximativ 500 de protestatari. Insa e de asteptat ca si alti timisoreni sa se alature. Evenimentul e programat sa dureze pana in jurul orelor 22.00.

UPDATE: La 20 de minute de la inceperea protestului, in Piata Victoriei din Timisoara se adunasera peste 2000 de oameni.

UPDATE: Inainte de ora 20.00, in Piata Victoriei din Timisoara au rasunat ‘In umbra marelui URSS”, a celor de la Phoenix, si imnul orasului, melodia „Timisoara„, a celor de la Pro Musica. Cei prezenti in piata au deschis lanternele telefoanelor mobile.

A urmat, apoi, un moment de reculegere in memoria celor care au pierit in tragedia de la Colectiv, din cauza coruptiei.

La Timisoara se striga lozinci precum: „Jos Tariceanu, Dragnea si Dorneanu”, „Parlament penal, mars la Tribunal”, „Vrem Justitie, nu coruptie”, „PSD, ciuma rosie”.

La orele 21.00 in centrul orasului erau aproape 3000 de oameni.

UPDATE: Protestatarii au anuntat ca duminica viitoare se vor intoarce in Piata Victoriei din Timisoara pentru un nou miting, tot de la orele 19.00.

––––––––

Oamenii spun ca sunt nemultumiti ca Parchetele devin suborodonate intereselor politice, iar in aceasta saptamana senatorii au dat un aviz negativ unui proiect de lege care ii impiedica pe condamnatii penal sa ocupe functia de presedinte al Romaniei. In acest fel, sustin protestatarii, Liviu Dragnea ar avea toate sansele sa ajunga la Cotroceni.

Proiectul de modificare a Legilor Justitiei a ajuns deja in Parlament si urmeaza sa fie supus dezbaterii si votului in plen. Inspectia Judiciara va deveni o unealta politica in mana ministrului Justitiei. Numirea procurorilor-sef de catre ministru, fara control din partea presedintelui inseamna ca DNA se va intoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Daca acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar insemna un dezastru pentru Romania si cetatenii ei. Ne putem lua adio de la o justitie independenta. Nu suntem singuri in aceasta lupta. De la Magistrati la Presedinte si Comisia Europeana, cu totii s-au pozitionat impotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi sa actioneze si sa nu legitimeze incercarea coruptilor de a controla Justitia„, se arata pe pagina de Facebook a evenimentului din aceasta seara la care timisorenii au fost invitati sa ia parte.

In Bucuresti, la protest au participat peste 20.000 de oameni care au organizat un mars din fata Guvernului si pana la Parlament.

Exit mobile version