Opinia Timisoarei

Protest la Timisoara, inainte de intrarea in vigoare a carantinei. Sute de oameni, in Piata Operei

TIMISOARA. Sute de oameni au iesit sa protesteze, duminica dupa amiaza, fata de masura de carantinare a Timisoarei si a celor patru comune periurbane, decizie care intra in vigoare in noaptea de duminica spre luni, la ora 00.00.

CITESTE SI: A fost semnat Ordinul de carantinare pentru Timisoara si comunele periurbane. Lista cu toate restrictiile 

Oamenii au inceput se adune in centrul orasului in jurul orei 16.00. Acestia au venit cu steaguri tricolore si poarta in maini pancarte. Inca de la inceputul protestului, au inceput sa strige lozinci precum ‘fara carantina’, ‘libertate’, ‘nu vrem sa fim condusi de hoti’.

Initial, oamenii s-au adunat pe platoul din fata Operei, iar apoi au pornit in plimbare, inconjurand piata. Apoi, cu totii au plecat spre Primaria Timisoara, pentru a-si continua protestul. Acestia au anuntat ca: ‘mergem dupa Fritz’.

CITESTE SI: Revine declaratia pe propria raspundere la Timisoara si in localitatile periurbane carantinate. Descarca de aici modelul! 

Oamenii poarta masti de protectie si pastreaza distanta, fiind destul de rasfirati.

Protestul a fost organizat pe retelele de socializare.

CITESTE SI: Dispar filtrele de control la granitele dintre Timisoara si comunele periurbane carantinate. Cum se vor face verificarile 

Va reamintim, decizia de carantinare a Timisoarei si a celor 4 comune periurbane a fost luata sambata, dupa ce rata de infectare cu COVID a crescut continuu, in ultimele saptamani. Carantina se aplica pentru o perioada de 14 zile.

UPDATE: Protestatarii au cerut demisia lui Dominic Fritz, in fata primariei. Acestia au poposit cateva minute in fata institutiei, dupa care s-au reintors pe platorul din fata Operei.

La un moment dat, o parte dintre protestatari au dat foc catorva masti, in timp ce scandau ‘fara masca’, ‘libertate’, ‘jos masca’, ‘fara carantina’ si ‘azi in Timisoara, maine-n toata tara’.

De asemenea, din centrul orasului, oamenii au strigat ‘sa vina primarul’.

Video: George Stefanita

Foto: Virgil Simonescu

Exit mobile version