Opinia Timisoarei

Protest la Timisoara impotriva exploatarii de la Rosia Montana. Se striga adunarea in Piata Operei!

TIMISOARA. Timisorenii sunt hotarati sa iasa in strada impotriva deciziei Guvernului de a da unda verde exploatarii de la Rosia Montana. Peste 800 de oameni s-au anuntat deja pe Facebook ca participa la un protest care va avea loc in Piata Operei.

Adunarea se striga duminica, 1 septembrie, incepand cu ora 17:00, in Piata Operei. Daca 800 au spus deja ca participa, peste 300 au anuntat ca este posibil sa fie prezenti la protest.

„E oficial! Guvernul trimite Romania la executie prin cianurare. S-a decis inceperea proiectului minier de la Rosia Montana. Legea speciala propusa de guvern stipuleaza astfel ca pentru proiectul propus la Rosia Montana compania nu mai trebuie sa respecte nicio lege, statul roman acordand toate derogarile necesare si obligandu-se sa dea toate avizele pentru inceperea proiectului in afara tuturor procedurilor legale in vigoare”, explica initiatorii miscarilor de strada.

Astfel de proteste au loc in toate orasele mari din tara: Timisoara, Bucuresti, Cluj, Alba Iulia, Targu Mures, Iasi.

„1 septembrie 2013 este Zi de lupta impotriva cianurii si fracturarii! Facem un apel catre cei care vor iesi duminica in strada, indiferent pentru care dintre cele doua cauze: nu uitati ca Romania se afla acum sub asediu! Rosia Montana si Barladul reprezinta stalpii de rezistenta! Sa ne facem ambele mesaje auzite, din Bucuresti la Barlad, din Cluj la Timisoara, Brasov, Alba Iulia, Tg. Mures, Iasi, Bruxelles sau Viena! SOLIDARITATE!!!”, este indemnul protestatarilor.

Exit mobile version