Opinia Timisoarei

Protest la Timisoara fata de noile restrictii. Oameni, in mars, pana la casa primarului Dominic Fritz. Video

TIMISOARA. Proteste in mai multe orase din tara, dar si in Timisoara, noaptea trecuta. Cateva sute de oameni au marsaluit pe strazi impotriva noilor restrictii impuse de autoritati pentru stavilirea raspandirii coronavirusului.

CITESTE SI: Razie in Timisoara si in judet, dupa noile restrictii care incep la orele 20.00. Politistii au verificat sute de declaratii si adeverinte. Foto si video

Actiunea a fost una spontana, apelul facandu-se pe retelele de socializare. Dupa miezul noptii, timisorenii au inceput sa se adune in Piata Victoriei, iar de acolo, sub supravegherea jandarmilor si politiei, au plecat spre Prefectura, intorcandu-se mai apoi pe platoul din fata Catedralei Mitropolitane. Aici au ingenunghiat pe trepte si au rostit o rugaciune.

S-au strans, treptat, cateva sute de oameni, majoritatea fara masca de protectie, care au mers mai apoi spre cartierul Iosefin, oprindu-se in fata blocului in care locuieste primarul Timisoarei Dominic Fritz, unde protestatarii au scandat si i-au cerut edilului demisia.

Zeci de politisti si jandarmi au supravegheat multimea, iar actiunea s-a incheiat fara incidente majore.

CITESTE SI: Amenzi dupa protestul anti carantina de la Timisoara. Oameni sanctionati ca au sfidat restrictiile in pandemie. Video 

VIDEO: George Stefanita

Proteste au avut loc si la Bucuresti, Arad, Constanta, Braila si Galati.

Exit mobile version