Opinia Timisoarei

Protest la Prefectura Timis. Angajatii ameninta cu greva. Video

TIMISOARA. Angajatii Prefecturii Timis au intrerupt joi, timp de doua ore, munca si au iesit din birouri sa protesteze.

Oamenii cer ca salarizarea lor sa fie la nivelul angajatilor din consiliile judetene, primarii de municipii si orase si din serviciile publice deconcentrate. Pentru acest lucru, angajatii prefecturii Timis cer adoptarea unui proiect de lege pentru modificarea unei ordonante de urgenta emisa in 2019.

In cazul in care revendicarile nu le vor fi luate in considerare, functionarii ameninta cu declansarea unei greve generale.

Facem precizarea ca, acesta este ultima noastra actiune moderata de protest. De saptamana viitoare vom demara procedurile in vederea declansarii conflictului colectiv de munca cu Ministerul Afacerilor Interne si Guvernul Romaniei, în vederea declararii grevei generale. Intentionam sa declaram greva generala in perioada premergatoare desfasurarii alegerilor europarlamantare prin blocarea tuturor procedurilor specifice organizarii alegerilor, proceduri ce se realizeaza de catre angajatii din prefecturi (preluarea si predarea buletinelor de vot, precum si a celorlalte materiale necesare procesului electoral, asigurarea platii tuturor celor implicati in procesul electoral, s.a.)„, transmit reprezentantii angajatilor din Prefectura Timis.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version