Opinia Timisoarei

Protest la o benzinarie OMV din Timisoara! Mai multi soferi au alimentat si au platit carburantul cu monede de 5 sau 10 bani

Daca tot nu pot influenta pretul benzinei, macar sa le faca viata un calvar angajatilor si sa blocheze activitatea in statiile peco.

Peste 30 de conducatori auto au paralizat statia de combustibili OMV de pe Calea Aradului din Timisoara in aceasta seara.

Acestia s-au chinuit sa bage benzina in rezervoare de sume foarte mici. Unii de 1 leu sau chiar mai putin. Apoi s-au prezentat la casa si au platit in monede de 1, 5, 10 sau 50 de bani.

La un moment dat, angajatii au decis sa opreasca pentru un timp pompele de carburanti, ceea ce a dus la nemultumirea unora dintre clienti care asteptau la rand sa alimenteze.

Acestia din urma au amenintat ca vor chema inspectorii de la Protectia Consumatorului, astfel ca pompele au fost imediat repornite.

„Am venit sa bag motorina. Am aici un leu de un ban. Sa le fie paguba mai mare la hartie si la timpul pierdut decat castigul. Dupa  ce am bagat 30 de milioane in injectoare noi noute din cauza apei din motorina cred ca am dreptul sa fiu nemultumit, iar acum au marit si pretul mai tre sa dau si 5 lei pe litru de motorina. Nimanui nu-i convine”, a spus unul dintre protestatari, Caius Gherle.

„Eu am trecut pe aici si m-am oprit sa vad ce se intampla. Am vazut ca lumea alimenteaza benzina. M-am gandit sa alimentez si eu si cand sa ajung la pompa vad ca au blocat pompele. Nu mie se pare normal sa le blocheze. Eu am vrut sa alimentez de 4 lei si 15 bani. Atat am avut in buzunar. Masina mea e mai tot timpul pe rosu, iar rezervorul, daca nu era din plastic, cred ca era ruginit de multa vreme. Sunt convins ca are si paianjeni”, a adaugat un alt sofer timisorean, Savu Cristea.

„Si eu sunt in aceasi situatie cu ei. Sunt necajit, benzina e scumpa, la fel si motorina. De aproximativ de doua sau de trei ori decat iese din rafinarie. Vor sa ajunga la pretul din UE, dar se pare ca au sarit peste… si cred ca au sarit deja calul… ne-am saturat de scumpirile lor”, a spus Razvan Popa.

UPDATE: Dupa aproximativ o ora, soferii protestatari s-au urcat in masini si au plecat spre casele lor.

***

De cateva zile, pe internet, circula un indemn la protest in benzinariile din Timisoara in zilele de 17, 18 si 19 ianuarie. Soferii sunt rugati sa alimenteze de sume ridicole, sa achite in bani cat mai marunti, iar apoi sa mai zaboveasca langa pompe sa-si stearga geamurile ori sa-si umfle rotile pentru ca activitatea in statiile de carburanti sa fie incetinita. Soferii protesteaza astfel fata de cresterea pretului la benzina.

Exit mobile version