Opinia Timisoarei

PROTEST in prima zi de scoala la Timisoara. Parintii, furiosi ca le-au fost mutati copiii!

TIMISOARA. Scandal in prima zi de scoala, la Generala 16, din Timisoara. Un grup de parinti a protestat, dupa ce copiii lor au fost mutati in cladirea altei scoli, de anul acesta.

Din cauza numarului mare de elevi inscrisi la aceasta scoala, cei din clasele pregatitoare si cei din clasele a IV-a au fost mutati intr-un corp de cladire al Liceului Energetic, pe strada Lorena.

Parintii sunt nemultumiti, pe de o parte, de conditiile in care urmeaza sa invete copiii lor, iar pe de alta parte, de faptul ca nu au mijloace de transport cu care sa ajunga pana in zona. Oamenii spun ca, desi salile de la liceul Energetic au fost renovate, lucrarile au fost facute de mantuiala.

In schimb, reprezentantii ISJ Timis spun ca, de anul acesta, conditiile in care vor invata micutii la Energetic sunt chiar mai bune decat cele de la Scoala Generala 16. Iar decizia a fost luata pentru ca toti copiii sa invete de dimineata, altfel ar fi trebuit sa ii puna in doua schimburi, ceea ce ar fi atras din nou nemultumirea parintilor.

„Este o forma in care parintii si-au exprimat nemultumirea vizavi de faptul ca elevii au fost mutati in spatiul de pe Lorena, insa cred ca intr-un mod nejustificat. Primaria Timisoara nu si-ar fi permis sa dea drumul sa fie folosit acest spatiu, daca din punct de vedere tehnic ar fi pus in pericol copiii, in acele sali de clasa. Cred ca este usor exagerat. Spatiul l-am vazut cu totii, ne-am straduit sa aiba conditii si sunt conditii mai bune decat cele din cladirea de la Scoala Gimnaziala 16. Dumnealor cred ca mai mult sunt nemultumiti de faptul ca, drumul pana acolo, distanta, le va ingreuna deplasarea. Insa este o solutie de avarie, nu este o solutie definitiva, dar este singura solutie pe care am gasit-o pentru a nu mai merge pe doua schimburi”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Aura Danielescu, inspector general al ISJ Timis.

Mutarea elevilor din 8 clase ale Scolii Generale 16 in cladirea liceului Energetic a fost facuta pentru ca toti micutii sa invete intr-un singur schimb, de dimineata.

Intre timp, reprezentantii Primariei Timisoara au scos la licitatie caietul de sarcini pentru construirea unei cladiri noi in incinta Scolii Generale numarul 16.

Sursa foto: adevarul.ro

 

Exit mobile version