Opinia Timisoarei

Protest in Piata Victoriei din Timisoara! Sute de oameni au cerut drept la vot pentru diaspora. FOTO si VIDEO!

TIMISOARA. Pentru a treia zi consecutiv, pe retelele de socializare a fost lansat un apel catre timisoreni. Acestia au fost indemnati sa se adune seara in fata Operei, pentru a protesta fata de felul in care romanii din diaspora au fost umiliti in fata sectiilor de votare din strainatate, multi dintre ei nereusind sa-si aleaga favoritul in cursa pentru Cotroceni.

Daca in primele doua zile prezenta protestatarilor in centrul Timisoarei a fost redusa, marti seara peste 200 de timisoreni s-au adunat pe platoul din fata Operei, loc simbol pentru intreaga Romanie.

Oamenii purtau in maini foi de hartie pe care stateau scrise mesaje precum „Lasati diaspora sa voteze!”, „Nu impiedicati studentii sa voteze!”, „Votul, un drept garantat prin constitutie” sau „Solidari cu diaspora”.

Participantii la protest au discutat despre cele intamplate in ziua alegerilor prezidentiale si au scandat: „Jos Ponta!„, „Jos Guvernul Ponta!”, „Studenti, veniti cu noi”, „Solidari cu diaspora!”, „Jos comunismul” si „Vrem sa votam!”,  supravegheati indeaproape de jandarmi. Protestul, care a durat aproximativ o ora, a decurs fara incidente.

Pe Facebook apelurile la noi proteste in Timisoara continua, doua dintre acestea fiind stabilite pentru sambata 8 noiembrie, de la ora 18.00, si pentru 15 noiembrie, locul de intalnire fiind tot in fata Operei.

Video-ul nu poate fi incarcat.


Exit mobile version