Opinia Timisoarei

Protest in Bucuresti! 25.000 de oameni in strada! Ce cer manifestantii?

Aproximativ 15.000 de oameni protesteaza, in acest moment, in Bucuresti. Multimea a iesit in strada ca sa ceara demisiile primarului Cristian Piedone si a ministruliu Gabriel Oprea, dar si a premierului Victor Ponta, dupa tragedia din clubul Colectiv.

Oamenii s-au adunat in jurul orei 18.00 la Piata Universitatii si au pornit in mars spre Guvern. Pe drum li s-au alaturat mii de bucuresteni.

„Jos Ponta”, ” Rusine sa va fie”, „Demisia” sau „Piedone asasin, Oprea asasin” sunt doar cateva dintre scandarile pe care le-a strigat multimea pe strazile capitalei, de-a lungul marsului de protest.

Oamenii s-au oprit si au aprins lumanari, pe care le-au asezat in forma crucii, si au spus rugaciuni pentru victimele care si-au pierdut viata sau inca mai sunt in spitale, dupa incendiul de la Clubul Colectiv, de vinerea trecuta.

In tot acest timp, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca va ridica un monument in memoria victimelor – „monumentul celor fara de vina”.

Marsul  a ajuns in Piata Victoriei, unde oamenii s-au oprit in fata Guvernului.

Oamenii scandeaza impotriva guvernului si a coruptiei, exprimandu-si furia pentru cele petrecute in ultimele zile dupa tragedia de la Colectiv.

UPDATE: Multimea, care a ajuns la 25.000 de persoane, s-a indreptat in jurul orei 22.00 spre Primaria Sectorului 4 unde cere demisia primarului Piedone. Marsul se va sfarsi in fata clubului Colectiv.

Citeste mai mult aici.

Exit mobile version