Opinia Timisoarei

Protest HORECA la Timisoara. Furculite, oale, tigai, pahare, sorturi, farfurii, asezate in fata Prefecturii: Predam ‘armele’ cu care ne-am fi putut apara locurile de munca. Foto si video

TIMISOARA. Dupa doua saptamani de carantina la Timisoara, masura ce nu a dat roade, intrucat rata de infectare cu COVID este in crestere, in ziua in care autoritatile ar putea decide daca prelungesc sau nu aceasta restrictie, angajatii HORECA, ajunsi la disperare, au organizat un protest pasnic in fata Prefecturii judetului Timis.

Mai multi angajati ai sectorului HORCA au asezat, vineri dimineata, pe scarile din fata sediului Prefecturii Timis obiectele pe care le folosesc in restaurante, baruri sau cafenele: cesti, pahare, oale, tavi, sorturi solnite sau tacamuri. Ei spun ca si-au predat ‘armele’ cu care si-ar fi putut ‘apara’ locurile de munca.

Angajatii HORECA sustin ca au ajuns la fundul sacului si la capatul rabdarii, iar instituirea carantinei zonale in Timisoara si in 4 comune periurbane nu doar ca nu a avut efect, dar le-a mai dat o lovitura, prin inchiderea completa a localurilor in acesta perioada.

Reprezentantii celui mai afectat sector din Romania spun ca prin protestul lor au mai vrut sa traga inca un semnal de alarma.

Pe rand, timp de 15 minute, mai multi ospatari, bucatari, barmani, dar si patroni de restaurante sau cafenele si baruri din Timisoara au trecut prin fata Prefecturii si au pus pe trepete un obiect pe care-l folsesc in activitatea zilnica.

VIDEO: George Stefanita

Protestatarii spun ca aceasta carantina zonala, dorita de primarul Dominic Fritz si aprobata in sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta condusa de proaspatul prefect de Timis ce face parte din acelasi partid cu edilul Timisoarei, a fost una inutila care nu a facut altceva decat sa ingenunchieze HORECA si alte sectoare.

Mai mult, daca in momentul instituirii carantei, incidenta cazurilor in Timisoara era de 7.49 la mia de locuitori acum, dupa 11 zile de carantina acum, rata de infectare cu COVID a ajuns la 8,15 la mia de locuitori. Autoritatile se gandesc, de altfel, sa prelungeasca aceasta carantina cu cel putin inca o saptamana ceea ce inseamna inca o perioada pe pierderi pentru industria ospitalitatii, dar si pentru salile de sport care sunt si ele inchise. Decizia va fi luata in sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Exit mobile version