Opinia Timisoarei

Protest fata de restrictiile din Timisoara. Oamenii cer ridicarea carantinei

TIMISOARA. Aproximativ 50 de oameni protesteaza sambata, la Timisoara, fata de restrictiile impuse de guvernanti si cer ridicarea carantinei din municipiu, care a fost introdusa din data de 8 martie.

CITESTE SI: Peste 1000 de morti, la Timisoara si in judet, de la inceputul pandemiei de coronavirus. 9 decese si aproape 300 de nou infectati cu COVID. 54 de localitati in zona rosie 

Oamenii s-au adunat in Piata Maria din Timisoara, apoi s-au deplasat pana in centrul orasului, pe platoul din fata Operei, fiind supravegheati de politisti si jandarmi.

Protestatarii au cerut ridicarea masurii de carantinare a orasului Timisoara si au scandat: ”Timisoara libera”, ”Libertate noua, ca-n ’89”, ”Fara carantina”, ”Nu suntem cobai”. De asemenea, ei au cerit demisia primarului Dominic Fritz care a sustinut introducerea carantinei.

Carantina la Timisoara a fost introdusa in data de 8 martie si a fost prelungita pentru inca sapte zile, dupa votul de miercuri din Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis.

Rata de infectare cu COVID-19, in Timisoara, este sambata 8,28 cazuri la o mie de locuitori.

Exit mobile version