Opinia Timisoarei

Protest cu clopote si talangi la Parlament. Ciobanii au iesit in strada!

Peste 2500 de ciobani din toata tara s-au adunat in fata Parlamentului, pentru a-si striga nemultumirile. Totul, dupa ce noile prevederi legate limiteaza numarul cainilor pe care ciobanii au voie sa ii aiba la stana.

Potrivit legii in vigoare, crescatorii de oi au voie sa aiba unsingur caine la stana, in zonele de campie, doi patrupezi in zonele de deal si 3 caini de paza la stanele din zonele de munte.

De asemenea, in noua Lege a vanatorii a fost introdusa interdictia potrivit careia „pe terenul proprietate, crescatorul de animale nu mai poate pasuna’: „In scopul gestionarii durabile a faunei cinegetice, se interzic: … c) pasunatul animalelor domestice in terenul agricol intre 6 decembrie si 24 aprilie”, prevede legea.

Oamenii sunt nemultumiti, pentru ca, spun ei, animalele nu doar le apara oile, ci ii si ajuta la indrumarea acestora. Iar ciobanii cer abrogarea noilor norme.

Cativa dintre reprezentantii protestatarilor au ajuns la discutii la Comisia pentru agricultura a Camerei Deputatilor, unde urmeaza sa se discute modificarile aduse Legii vanatorilor.

Citeste mai mult aici.

Exit mobile version