Opinia Timisoarei

Protest al soferilor de taxi la Timisoara. Sunt furiosi pe concurenta. Video

TIMISOARA. Revin in prim plan nemultumirile taximetristilor in legatura cu transportul facut de soferii Uber sau Bolt la Timisoara si in toata tara.

CITESTE SI: Nu s-a scos inca nicio cupa de pamant de sub liniile de cale ferata la Pasajul Solventul de la Timisoara, care trebuie sa fie gata in ianuarie. Cum arata santierul, la care teoretic lucreaza 10 firme. Video

Un protest, care se desfasoara la nivel national, are loc si la Timisoara marti dimineata, in zona strandului Heaven. Peste 100 de taximetristi iau parte la actiune si spun ca cei din ‘transportul alternativ’ le fac concurenta neloiala, ca nu platesc taxe si practica tarife mult mai mici.

Soferii de taxi spun ca asta conduce la intrarea in colaps a activitatii de taximetrie si la pierderea a zeci de mii de locuri de munca la nivelul intregii tari.

De la stadion, taximetristii vor porni in coloana pe strazile din Timisoara si vor circula cu viteza redusa pentru a atrage atentia asupra lor in trafic, vor lasa un memoriu la Prefectura si apoi vor bloca iesirea din oras pe Calea Lugojului.

„Este singura meserie din tara cu dubla reglementare, desi avem legea 38/2003 (lege speciala) a mai fost data OUG 49/2019 care reglementeaza transportul alternativ de persoane care desfasoara transport persoane in regim de taxi conform deciziei Curtii Europene de Justitie din 2019) – 5 ani (2014 – 2019) au functionat ilegal neplatind taxe si impozite de miliarde de euro la statul Roman.

– Practicarea de tarife de dumping (reducerea cu 50 %) pentru a distruge activitatea de taximetrie
– Au tarif dinamic care practic inseala clientii (raportul Consiliului Concurentei din 2022)
– Majoritatea nu au casa de marcat fiscale care sa transmita la ANAF
– Au numar nelimitat pe cand la taxi putem fi maxim 4/1000 locuitori
– Au voie cu masini pana in 15 ani pe cand la taxi avem voie pana in 10 ani
– Au voie cu masini care nu sunt in proprietate si sunt inmatriculate in alte localitati sau chiar judete pentru a plati taxe cat mai mici sau chiar deloc in localitatile unde
functioneaza
Avand in vedere aceste aspecte, solicitam Guvernului Romaniei:
– Abrogarea legii 204/2019 adoptata in urma OUG nr. 49/25.06.2019, care, asa cum vom arata, este nelegala si neconstitutionala;
– Totodata, dorim, pentru o mai buna si eficienta solutionare a cerintelor legitime ale
operatorilor de transport in regim de taxi, deschiderea unui canal de dialog, pentru
consultari, cu domnul Prim Ministru Marcel Ciolacu si Guvernul Romaniei, la Palatul
Victoria”, se arata intr-un comunicat transmis de catre Asociatia Banat Taxi.

UPDATE: Taximetristii au pornit in coloana pe strazile din Timisoara. Merg cu viteza redusa si claxoneaza pentru a trage un semnal de alarma.

Protestul are loc simultan in 30 de judete ale tarii.

Exit mobile version