Opinia Timisoarei

Protest al procurorilor, in aplauze, la Timisoara. Justitie, nu coruptie!’. Foto si video

TIMISOARA. Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au iesit in strada in semn de protest fata de modificarile aduse legilor Justitiei.

Acestia au iesit vineri in fata Palatului Dicasterial inarmati cu mesaje scrise pe coli de hartie: Stop ordonantelor date peste noapte!, Pentru o Justitie independenta! Parlamentul este unica autoritate legiuitoare a tarii! Stimati colegi, nu uitati: magistratii pot protesta! Independenta!

Cativa timisoreni au venit sa ii sustina cu aplauze furtunoase. Le-au transmis: Cinste lor, cinste magistratilor! Nu cedati!

Tot vineri dupa-amiaza, Adunarea Generala a Procurorilor din cadrul parchetului de pe langa Tribunalul Timis a decis suspendarea activitatii ca forma de protest fata de modificarile legislative in domeniul justitiei, in perioada 25 februarie – 1 martie.

Va reamintim, judecatori numiti in fruntea marilor parchete, Sectia pentru procurori din CSM scoasa din procedura de numire a procurorilor-sefi, atributii sporite pentru Sectia de investigare a magistratilor, care iese de sub autoritatea procurorului general – sunt doar o parte din modificarile facute Legilor Justitiei prin ordonanta adoptata marti de Guvern, la propunerea lui Tudorel Toader.

Video: George Stefanita

Exit mobile version