Opinia Timisoarei

Protest al palestinienilor la Timisoara. Peste 100 de oameni au condamnat violentele din Fasia Gaza. Video

TIMISOARA. Au iesit in strada pentru ca condamna violentele dintre Israel si gruparea Hamas soldate cu sute de victime, in randul populatiei civile.

Palestinienii din Timisoara, majoritatea cetateni romani, stabiliti aici in urma cu multi ani, s-au adunat in Piata Victoriei, vineri dupa-amiaza, la un miting de protest.

Au fost aproape 100 de oameni. In jurul orei 15.00, au venit impreuna cu familiile, inarmati cu steaguri, deopotriva palestiniene si romanesti, si pancarte, cu fotografii sfasietoare, cu copii amenintati cu arma, dar si cu mesaje.

Acestia au scandat, au fluturat drapele si au indemnat la pace, cerand libertate pentru Palestina. Li s-au alaturat si reprezentanti ai comunitatii siriene din Timisoara, dar si tunisieni si marocani, multi dintre ei studenti la universitatile din oras.

VIDEO: George Stefanita

Libertate, libertate, Palestina, libertate!, Jos, jos, Israel! Palestina will be free! au strigat protestatarii minute in sir in centrul Timisoarei.

La un moment dat, cativa barbati s-au prins de maini si au facut un dans traditional care s-a sfarsit in urale si aplauze.

Va reamintim, a fost incheiat un armistitiu intre Israel si Hamas, dupa 11 zile de conflicte. A fost oprit focul intre cele doua tabere vineri dimineata, la ora 2.00.

De la inceputul violentelor, in 10 mai, oficialii din domeniul Sanatatii din Gaza spun ca 232 de palestinieni, inclusiv 65 de copii si 39 de femei, au fost ucisi si peste 1.900 de persoane au fost ranite in bombardamente aeriene. Israelul spune ca a ucis cel putin 160 de combatanti in Gaza.

De partea israeliana, 12 persoane au murit, sute de oameni fiind tratati in spitale in urma atacurilor cu rachete care au provocat panica in randul populatiei civile.

Exit mobile version