Opinia Timisoarei

Protest al grefierilor la Timisoara fata de taierea pensiilor de serviciu. Foto si video

TIMISOARA. Protest la Timisoara, miercuri dimineata. Grefierii de la toate instantele au oprit lucrul si au iesit pentru o ora in fata Palatului Dicasterial.

CITESTE SI: Zboruri anulate ori modificate. Programul curselor de pasageri in perioada sarbatorilor pe Aeroportul Timisoara 

Revolta grefierilor a plecat de la solutia adoptata de catre Comisia de munca si protecție sociala a Camerei Deputatilor de adoptare a proiectului de lege care priveste abrogarea pensiilor de serviciu pentru grefieri.

Camera Deputatilor, for decizional in aceasta chestiune, are pe ordinea de zi a plenului de miercuri proiectul de lege al PNL care abroga pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistrati si functionari publici cu statut special, exceptie facand militarii si politistii.

Protestam pentru abrogarea pensiei de care beneficiaza personalul auxiliar de specilalitate. Vreau să precizez ca grefierii nu au o pensie speciala in acest moment, ci au o pensie ocupationala, ca o compensatie pentru faptul ca avem o multitudine de interdictii si incompatibilitati. Vreau să precizez că pentru grefieri, salariul este singura sursă de venit, aceștia neputand desfasura niciun fel de alta activitate, în afară de activitatile didactice. De aceea noi solicitam mentinerea dreptului la pensie de serviciu, iar in caz contrar sa ne scoata toate incompatibilitatile si restrictiile pe care le avem ca sa putem sa facem si alte tipuri de venituri si sa despagubeasca pe colegii care au lucrat zeci de ani in sistem sub aceste interdictii. Avem si o serie de alte nemultumiri, insa in acest moment suntem aici sa prostestam fata de problema aceasta cu pensiile. Protestele vor continua pana la blocarea cativitatii in instante si Parchete, in cazul in care nu ne vor fi ascultate doleantele”, a declarat Adnana Cristina Floroiu, grefier in cadul Tribunalului Timis.

Proteste ale grefierilor au loc in intreaga tara.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version