Opinia Timisoarei

Protectia Consumatorului a inchis Taverna Racilor de la Timisoara si a retras 300 kg de peste si fructe de mare. Restaurantul n-avea nici macar autorizatie de functionare. Foto

TIMISOARA. Aproape 300 de kilograme de peste si fructe de mare tinute la decongelat in lichid scurs din decongelare, fara vreun termen de garantie, dar si multa mizerie.

Asta au gasit comisarii de la Protectia Consumatorului la Taverna Racilor din Timisoara in urma unui control. Mai mult, localul nu avea nici macar o autorizatie de functionare de la Primaria Tmisoara.

CITESTE SI: Primaria Timisoara continua sa impiedice largirea drumului de la Timisoara spre autostrada, prin Dumbravita. Alin Nica: CJ Timis va face uz de toate caile legale, sa recupereze, de la Primaria Timisoara, prejudiciul creat si finantarea europeana care se va pierde

”SC NEDSEA SRL – Restaurant Taverna Racilor.
Abateri: operatorul economic functioneaza autorizat ONRC si DSVSA pentru obiectul de activitate Restaurant, fara a avea autorizatie din partea Primariei Municipiului Timisoara, fiind prezentat un document inregistrat de solicitare obtinere acord pentru desfasurarea exercitiilor comerciale.

Materiile prime (peste, fructe de mare) 271 kg depistate in spatiile de depozitare, pastrare- spatii frigorifice si congelator lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele in afara datei limita de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023. Parte din acestea erau pastrate la decongelat in cutii din plastic cu capac, in lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentelor in conditiile de temperatura de refrigerare(toate produsele fiind congelate).
Nu se respecta vecinatatile in spatiile de depozitare, ouale nu erau curatate si dezinfectare corespunzator, prezentand urme biologice. Intreg spatiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzator(insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltratii de umezeala si portiuni lipsa.
Nu se respecta conditiile de pastrare-depozitare recomandate de producator. Au fost identificate preparate cu modificari organoleptice si impuritati in continut”,
a transmis Mihai Alin Gubandru, comisar sef adjunct CJPC Timis.

In urma controlului a fost dat un avertisment si o amenda de 15.000 de lei.

In plus, comisarii OPC au dispus oprirea temporara a activitatii, pana la remediere si oprirea definitiva de la comercializare si retragerea de la consumul unor produse.

Va reamintim, Protectia Consumatorului a inchis temporar si Taverna Racilor din Herastrau in Bucuresti zilele trecute.

Exit mobile version