Opinia Timisoarei

Propunere surpriza a PNL in locul prefectului Mircea Bacala: Liliana Onet

TIMISOARA. Viitorul prefect de Timis va fi liberal, a anuntat astazi liderul filialei, Nicolae Robu. Acesta a dezvaluit si numele primei propuneri pentru aceasta functie, odata cu instalarea noului Guvern USL. Victor Ponta anuntase acum doua zile ca una din primele masuri ce vor fi luate este inlocuirea din functie a tuturor prefectilor din tara.

PNL este cel care va propune unul sau mai multi candidati pentru functia de prefect. E o functie apolitica si poate fi ocupata in regim interimar doar de catre functionari publici si, in consecinta, vom face o nominalizare. Astazi o vom propune pe Liliana Onet ca prefect”, a precizat vineri liderul PNL Timis, Nicolae Robu.

Am propus-o pentru ca intruneste toate conditiile legale, este o persoana serioasa, zeloasa, corecta in tot ce face si pentru ca avem increderea ca va onora aceasta functie, daca va fi numita sa o ocupe. S-a scris despre Ioan Ambrus, este o persoana care are si ea sustinerea PNL Timis, dar este in momentul de fata viceprimar al PNL Timis si nu ocupa o functie de functionar public„, a adaugat Robu.

Cine este Liliana Onet?

Liliana Onet s-a nascut in 1970, a ocupat o perioada de timp functii in administratie, iar in acest moment lucreaza la  Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, unde este consilier superior in compartimentul corpului de control. Liliana Onet este jurist de formatie, a fost la CNAS in 2007-2009 ca director de cabinet, apoi la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor ca director de cabinet. Totodata a mai lucrat la Secretariatul de Stat pentru problemele revolutionarilor intre 2005 – 2007 si a mai lucrat la CNAS pe post de consilier juridic. A facut studii la institutul national de administratie publica in 2005-2007, cand a absolvit un masterat.

Ce avere are Liliana Onet?

Liliana Onet poate trece drept o persoana instarita. Potrivit declaratiei de avere, ea detine 3 terenuri in Dumbravita, Giroc si in judetul Alba, care insumeaza peste 2000 mp si au fost cumparate intre 2003 si 2008. De asemenea, ea are un apartament in Timisoara si 115.000 de lei intr-un cont in banca.

UPDATE: PSD Timis l-a nominalizat pentru postul de prefect pe Eugen Dogariu.  El a mai fost subprefect in 2009  si inca o scurta perioada in 2010, cand s-a desfiintat cel de-al doilea post de subprefect.

 

 

Exit mobile version