Opinia Timisoarei

Proprietarii de caini din Timisoara, luati la bani marunti de politistii locali. Trebuie sa arate documentele animalelor!

TIMISOARA. Incepe verificarea detinatorilor de animale de companie in Timisoara! Consilierii Directiei de Mediu din cadrul Primariei si politistii locali vor merge din poarta in poarta sa stea de vorba cu proprietarii de caini.

Primul cartier luat la pas este Freidorful.

Localnicii vor fi pusi sa prezinte echipei de control buletinele de identitate, apoi carnetul de sanatate al animalului, care sa contina vaccinurile periodice la zi, deparazitarile, precum si dovada microciparii animalului, numarul de inregistrare in Registrul animalelor de companie si adeverinta medical – veterinara privind sterilizarea cainilor cu stapani, dar fara valoare chinologica (fara rasa determinata sau metisati) din gospodariile individuale, institutii de stat sau private din Timisoara.

Potrivit hotararii consiliului local 371/30.10.2007 cu modificarile si completarile ulterioare,  ”nesterilizarea de catre detinatori sau proprietari a cainilor fara valoare chinologica (fara rasa determinata sau metisati) din gospodariile individuale, institutii de stat sau private de pe raza municipiului Timisoara, se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 500 si 1.000 lei”.

Exit mobile version