Opinia Timisoarei

Proiecte multimedia create de elevi si studenti, premiate la IDMSC 2022

TIMISOARA. Organizată de Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul Multimedia și Centrul de eLearning, cea de-a VIII-a ediție a competiției Interactive Digital Media Student Contest 2022 a reunit, atât online, cât și fizic, elevi din liceele din România, studenți la licență, master sau doctorat din cadrul universităților timișorene, al altor universități din România, dar și din Italia și Danemarca.

Concursul, organizat anual din anul 2014 de către Centrul Multimedia al UPT este destinat tinerilor elevi de liceu și studenți, care participă individual sau în echipe la runde eliminatorii de prezentări ale unor proiecte dezvoltate pe următoarele teme (cele pentru anul 2022 fiind disponibile pe pagina web a concursului IDMSC):

La ediția din acest an au participat atât studenți individuali, cât și studenți organizați în echipe. Concurenții au susținut proiectele realizate pentru concurs, împărtășind pasiunea lor pentru design grafic, dispozitive IoT sau aplicații web, mobile și de tipul AR/VR/XR, prin numeroase concepte creative și dinamice, interacționând totodată direct cu reprezentanți ai mediului economic care au format juriul concursului. Evenimentul a avut loc în format hibrid, fizic în Sala Polivalentă a Universității Politehnica Timișoara și simultan online.

Juriul a fost format din specialiști din universitate, industrie și companiile care au oferit premiile: Nokia, Deltatel, SafeFleet, Cobalt Sign, Haufe Group, Nutechnologies și premiul ISHSC oferit de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Membrii juriului au fost: Marius Budișteanu din partea Nokia, Arthur Csertus din partea Cobalt Sign, Claudiu Suma din partea SafeFleet, Bogdan Cimpoeșu din partea Haufe Group, Nicoleta Puculete din partea DeltaTel Group, Raluca Vasiliu din partea Nutechnologies. Centrul Multimedia al UPT a fost reprezentat în juriu de către: prof. Radu Vasiu – director Centrul de cercetări în Multimedia, conf.dr.ing. Mugur Mocofan, prodecan, și conf.dr.ing. Silviu Vert – toți de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale. Secțiunea dedicată proiectului Spotlight Heritage Timișoara a avut ca președinte pe Diana Andone – directorul Centrului de eLearning.

În deschiderea competiției au vorbit conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, prof.univ.dr.ing. Radu Vasiu, directorul Centrului de cercetări în Multimedia si președintele Senatului UPT, și prof.univ.dr.ing. Dan Lascu, decanul Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale.

Dr.ing. Diana Andone, directorul CeL al UPT, a continuat cu o prezentare a proiectului Patrimoniul sub Reflectoare Timișoara/Spotlight Heritage Timișoara, care organizează secțiunea International Spotlight Heritage Student Contest (eXtended Reality).

După multe proiecte remarcabile, prezentări cu emoții, numeroase întrebări și discuții, dar și o jurizare care a necesitat o dezbatere riguroasă, câștigătorii au fost desemnați astfel:

Directorul Centrului de cercetări în Multimedia, prof.dr.ing. Radu Vasiu a înmânat diplomele partenerilor prezenți.

Mai multe informații despre participanți și desfășurarea concursului IDMSC 2022 sunt disponibile la următoarea adresă: https://idmsc.cm.upt.ro/.

Exit mobile version