Noutati :

Programul Young Leaders Program ii trimite pe tinerii functionari romani cu bursa, pentru un an, in Japonia

8 august, 2011 - 11:10 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Esti functionar public? Daca da, poti pleca pentru un an in Japonia cu bursa. Daca ai pana in 40 de ani si peste trei ani de experienta in administratia publica, ai toate sansele sa pleci.

Agentia Nationala a Functionarilor Publici ofera burse in tara soarelui rasare in 2011. Persoanele interesate isi pot depune candidatura in vederea obtinerii unei burse de studiu, prin intermediul programului Young Leaders Program (YLP), derulat de Institutul National de Studii Politice (GRIPS) din Tokyo si promovat in Romania de Ambasada Japoniei.

Programul se adreseaza tinerilor functionari publici si oficiali guvernamentali cu experienta si rezultate excelente in administratia publica, fiind finantat de catre Guvernul Japoniei.

Scopul programului consta in pregatirea viitorilor lideri din administratia publica centrala si locala, atat in Asia, cat si in lume si crearea unei retele in randul liderilor nationali.

In 2011, YLP ofera doua tipuri de programe de studii: administratia la nivel national (central)  – School of Government si administratia la nivel teritorial (local) – School of Local Governance.

Durata programului este de un an (octombrie 2012 – septembrie 2013) si va avea ca rezultat obtinerea unei diplome de Master in Administratia Publica/Politici Publice acordata de catre Institutul National de Studii Politice din Tokyo.

Pentru a putea aplica la acest program, candidatii trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: sa aiba pana in 40 de ani la data de 1 octombrie 2011, o experinta de cel putin 3 ani in administratia publica, studii superioare absolvite cu diploma de licenta si performante academice deosebite, precum si un certificat care sa ateste cunoasterea limbii engleze: TOEFL sau IELTS.

Dosarele complete se depun la Agentia Nationala a Functionarilor Publici pana la 3 octombrie 2011. Informatii privind programul YLP pot fi obtinute la www.grips.ac.jp, iar formularele de inscriere se pot ridica de la sediul ANFP sau se pot descarca de pe site-ul ANFP – www.anfp.gov.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...