Opinia Timisoarei

Programul pe zile la Targul de Craciun de la Timisoara. Se intra doar cu Certificatul Verde COVID. Ultimele schimbari anuntate

TIMISOARA. Noi schimbari anuntate la Targul de Craciun de la Timisoara, cu doar cateva zile inainte de deschidere.

CITESTE SI: 8 minute de defilare militara, de 1 Decembrie, la Timisoara. Accesul se face doar cu Certificatul Verde COVID 

Reprezentantii Primariei au decis ca, in cea mai mare parte a targului, accesul sa se faca doar in baza Certificatului Verde COVID.

Astfel, vor fi delimitate doua zone, in Piata Operei si in Piata Libertatii, unde oamenii vor trebui sa prezinte documentul pentru a putea patrunde.

Vor fi delimitate doua zone, una de la patinoarul din fata Operei pana la Modex, si alta in Piata Libertatii, in zona scenei si a casutelor, unde se va putea intra doar pe baza Certificatului Verde. Practic, vor fi doua intrari, unde oamenii vor fi verificati, se va scana certificatul. Ca sa delimitam zonele acestea cat mai restrans, casutele care erau prevazute a fi amplasate vizavi de Palatul Lloyd au fost mutate la Modex, acolo unde, initial, trebuia sa fie un parc de distractii, pe care l-am limitat la un ringispil.
Pe de alta parte, pe strada Marasesti, unde vor fi amplasate standurile cu mancare si se mananca la fata locului, nu va fi delimitat perimetrul si nu va exista o persoana din partea organizatorilor care sa verifice certificatele verzi, ci este obligatia fiecarui comerciant sa faca acest lucru„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultura a Municipiului Timisoara.

Brad modular inalt de 12 metri 

Pe de alta parte, desi initial organizatorii anuntau ca, in premiera, vom avea un brad din luminite, s-a revenit asupra deciziei. In Piata Victoriei, in locul deja traditional de langa Palatul Lloyd, va fi montat un brad artificial modular.

Pentru ca nu am vrut ca zona in care este amplasat bradul sa fie parte din cea ingradita, am decis sa il mutam in centru, in afara tarcurilor. Am renuntat la bradul de lumini, vom avea unul artificial, pe module, adus din Olanda. Practic, este facut din mai multe segmente, va avea 12 metri inaltime si va fi perfect conic„, a mai spus Camelia Mingasson pentru opiniatimisoarei.ro.

Va reamintim, anul acesta Targul de Craciun de la Timisoara se va deschide in 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, la orele 18.00, cand va fi aprins si iluminatul festiv, si se va desfasura pana in 15 ianuarie 2022, fiind cel mai lung din istoria orasului.

Programul complet al Targului de Craciun de la Timisoara, pe zile!

Reprezentantii Casei de Cultura a Primariei Timisoara atrag atentia ca, in functie de evolutia epidemiologica, e posibil ca programul sa sufere modificari.

 

Exit mobile version