Opinia Timisoarei

Programul in premiera de la Spitalul Victor Babes din Timisoara, la start. Un prim pacient vindecat de coronavirus s-a intors in unitatea medicala

TIMISOARA. Nu mai putin de 529 de pacienti s-au vindecat de coronavirus la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Cu totii, cand au fost externati, au fost informati ca se pot intoarce la spital, pentru a intra intr-un program de recuperare respiratorie, realizat in premiera la Timisoara.

CITESTE SI: Vesti bune de la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Doar 8 bolnavi infectati cu coronavirus mai sunt internati in unitatea medicala 

Unul dintre bolnavii care s-au vindecat de infectia cu SARS Cov 2 a revenit, miercuri dimineata, la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, pentru a incepe tratamentul de recuperare.

„Avem primul pacient vindecat de coronavirus internat la Clinica de Recuperare Respiratorie. Va sta maximum 10 zile, ii facem o evaluare complexa, o evaluare imagistica, exploratorie functionala, iar apoi incepem programul de recuperare. Practic, este vorba despre exercitii specifice de recuperare respiratorie, cu ajutorul carora leziunile pulmonare cauzate de boala sa fie cat mai putine”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro medicul Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babes din Timisoara.

La anuntarea programului in premiera, majoritatea pacientilor vindecati la Timisoara s-au aratat de acord sa participe la recuperare. Au fost contactati pentru a se reintoarce la spital, insa medicii specialisti spun ca o buna parte dintre ei nu vor sa mai revina, mai ales ca boala are si un impact psiho-emotional important.

Va reamintim, la inceputul lunii mai, medicul Virgil Musta de la Spitalul Victor Babes anunta ca vrea sa porneasca un program de recuperare respiratorie pentru bolnavii care au fost infectati si vindecati de coronavirus la Timisoara. Practic, acestia urmau sa fie rechemati la spital, pentru a incepe un program de recuperare. Asta pentru ca, in cazul infectarii cu COVID, pot aparea modificari ce pot evolua in boli cronice de plamani sau de inima.

Conform specialistilor, exista pacienti cu boli cronice care s-au infectat cu COVID 19 si la care, in urma modificarilor din timpul infectiei acute, a aparut avansarea fenomenelor bolii cronice. Tocmai pe acestea medicii vor sa le analizeze si sa le monitorizeze evolutia in timp.

In plus, medicii de la Victor Babes vor sa inceapa o colaborare cu Institutul de Boli Cardiovasculare, pentru a dezvolta un studiu clinic impreuna.

Exit mobile version