Opinia Timisoarei

Program de invatare si studiu la Universitatea de Vest, in parteneriat cu scoli din Lituania si Italia

TIMISOARA. Universitatea de Vest din Timisoara, Romania in parteneriat cu Universitatea Vytautas Magnus (Lituania) si Universitatea din Messina (Italia), anunta desfasurarea Programului de invatare si studiu „CAREER LSP 2015”   in cadrul proiectului „Connection between accounting research, education and the employer’s needs within the European framework”, Acronim: CAREER, proiect nr.  2014-1-RO01-KA203-002961.

Proiectul este finantat prin programul Erasmus+, Actiunea cheie: Cooperare pentru inovare si schimb de bune practici, Domeniul: Parteneriate strategice in invatamantul superior.
Proiectul este implementat in perioada 01.09.2014-31.08.2016.

Scopul proiectului vizeaza sustenabilitatea educatiei in domeniul contabilitatii prin cooperare in cadrul parteneriatelor de invatare si schimb de cunostinte in context european. Proiectul raspunde nevoilor educationale ale grupului tinta: profesori, cercetatori, studenti si profesionisti in domeniul financiar-contabil, contribuind la imbunatatirea cunostintelor si competentelor acestora. Proiectul isi propune sa sprijine dezvoltarea, transferul si/sau punerea in aplicare a practicilor inovatoare la nivel international, regional si local.

Principalele obiective ale proiectului sunt:

O1. Cresterea volumului educatiei adultilor prin imbunatatirea cunostintelor legate de conexiunea dintre cercetarea in contabilitate, educatie si nevoile angajatorilor in cadrul european.

O2. Crearea unui parteneriat pe termen lung si imbunatatirea calitatii acestuia, precum si stimularea parteneriatului mediu academic-mediu de afaceri.
O3. Cresterea cooperarii intre organizatiile partenere implicate in educatie si cercetare in domeniul contabilitatii, in functie de nevoile angajatorilor la nivel european.
O4. Sprijinirea dezvoltarii utilizarii tehnologiei informatiei si a comunicatiilor, a serviciilor, a practicior si metodelor de invatare continua, imbunatatirea abordarilor pedagogice si a gestionarii organizatiilor de invatamant pentru adulti.

Printre cele mai importante rezultate preconizate ale proiectului se numara:
– O retea electronica de gestionare a resurselor educationale;
– Consultanta/ cercetare directa pentru entitati pilot, constand in studii si analize direct implementate (3 entitati pilot in fiecare tara partenera);
– Recomandari de politica pentru absolventii in domeniul financiar-contabil pentru stimularea cresterii ratei de angajabilitate;
– Un ghid de bune practici privind parteneriatul dintre cercetare, mediul academic si entitati private.

Adresa web a proiectului: www.career.proiecte-feaa.ro

Exit mobile version