Opinia Timisoarei

Profesorul Razvan Chereches: Suntem in punctul in care mai exista o singura solutie – lockdown-ul total

Specialistul in sanatate publica, Razvan Chereches, este convins ca singura sansa de a stopa pandemia in Romania este lockdown-ul. Aceasta in conditiile in care marti s-a inregistrat cel mai negru bilant COVID: 574 de morti si aproape 19.000 de noi cazuri de infectare cu coronavirus in 24 de ore.

CITESTE SI: Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, vrea restrictii pentru persoanele care nu s-au vaccinat impotriva COVID-19

CITESTE SI: Dezastru. 574 de morti si aproape 19.000 de noi cazuri de COVID, in ultimele ore in Romania

Vad doar doua variante: un lockdown soft in care sa intre toate orasele mari, pentru ca acolo este densitate populationala mare si transmitere mai intensa, implicit trecerea in online a tuturor scolilor din Romania, pot ramane deschise doar clasele I-IV. Sau un lockdown hard, sa se treaca in lockdown toata tara.

Problema este ca din acest moment, in fiecare zi, cel putin doua-trei saptamani, numarul de morti va creste. Sincer, eu sunt stupefiat si nu stiu cum as putea dormi noaptea daca as fi presedintele Klaus Iohannis sau Florin Citu.

Daca maine ar intra in lockdown toata tara, urmatoarele trei saptamani numerele vor continua sa creasca la fel de accelerat”, a spus Razvan Chereches la Europa FM.

Va reamintim, in cea mai neagra zi de la inceputul pandemiei, presedintele Klaus Iohannis a admis, in premiera, ca „nu s-a facut ceea ce ar fi trebuit pna acum” si a anuntat ca va face miercuri o sedinta cu responsabilii guvernamentali implicati in combaterea pandemiei pentru stabilirea unor restrictii clare.

Exit mobile version