Opinia Timisoarei

Profesorul de la Universitatea de Medicina din Timisoara, suspectat ca lua spagi de la studenti, arestat preventiv

TIMISOARA. Daniel Petru Cioca, profesorul de la Universitatea de Medicin si Farmacie ”Victor Babes” din Timisoara, a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, decizia fiind luata de judecatorii Tribunalului Timis, iar acuzatia este dare de mita.

Profesorul nu a dorit sa faca nicio declaratie in fata instantei, cum nu a dorit sa declare nimic nici in fata procurorilor, cand a fost audiat. Inainte de a se decide arestarea preventiva, in fata instantei au fost prezentate probe foto si video cu acuzatiile ce i se aduc cadrului didactic.

Este regretabil ce s-a intamplat, nu avem date exacte, sunt organe abilitate pentru acest lucru. Dupa ce ni se va comunica rezultatul anchetei, functie de aceasta judecam mai departe. Daca este cum au presupus anchetatorii, bineinteles ca universitatea noastra nu tolereaza acest lucru. Categoric ca va pierde calitatea de cadru didactic”, a declarat Andrei Motoc, purtatorul de cuvant al UMF Timisoara.

Potrivit lui Motoc, Daniel Petru Cioca este de aproximativ cinci ani cadru didactic al Universitatii de Medicina si Farmacie ”Victor Babes” din Timisoara si a fost chemat sa predea aici disciplina Biologie Celulara si Moleculara, datorita recunoasterii muncii sale peste hotare.

Domnul Daniel Cioca are aproximativ 40 de ani si este de circa cinci ani cadru didactic la universitatea noastra. S-a remarcat prin faptul ca a fost in colective de cercetare valoroase, in strainatate. Pentru asta a fost adus, selectat, pentru ca am considerat ca ne va ajuta si promova in colective din strainatate. Inainte de a veni la Timisoara, a lucrat la Arad, in diferite colective de cercetare si a fost inclusiv in Japonia, deci are o anumita experienta”, a mai spus Motoc.

Daniel Petru Cioca de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babes” din Timisoara, supranumit de studenti „Biocel” (numele vine de la denumirea materiei predate, Biologie Celulara si Moleculara – n.r.) este cercetat pentru luare de mita de la studenti pentru a-i trece examenele. Vineri, procurorii i-au perchezitionat biroul, masina si locuinta si au gasit aproximativ 4.000 de euro, bani pentru care acesta nu a putut da explicatii.

Potrivit unor studenti, spaga ajungea pana la 400 de euro pentru un examen. Conducerea UMF a anuntat ca daca profesorul va fi gasit vinovat, va fi dat afara din universitate.

CITESTE SI: Daniel Petru Cioca, profesor de la Universitatea de Medicina din Timisoara, retinut pentru ca ar fi luat spaga de la studenti pentru examene

Exit mobile version