Opinia Timisoarei

Profesorii, motivati cu bani sa se vaccineze inainte de examenele nationale. Doar cei imunizati anti-COVID vor intra in clase la supraveghere

Ministrul Educatiei spune ca la examenele nationale din aceasta vara, la supraveghere, ar putea intra numai profesorii care s-au vaccinat.

CITESTE SI: Nu scapam de masca de protectie la 1 iunie. Ultimul anunt al premierului Florin Citu legat de revenirea la normalitate

Masura ar putea fi impusa atat pentru protectia elevilor, dar si pentru a-i determina pe dascali sa se imunizeze. Sorin Cimpeanu spune ca Ministerul Educatiei ia in calcul si un sistem de acordare a unor tarife motivante pentru supraveghere, astfel incat profesorii sa isi doreasca sa vina la supraveghere.

Sumele ar fi de 100 de lei pe ora, acelasi tarif propus in programul de ore remediale.

Urmeaza examenele nationale. La examenele nationale s-ar putea sa avem, așa cum am avut in programul de ore remediale tarife care au fost considerate totusi atractive, de 100 de lei pe ora, chiar daca e 100 de lei brut… La examenele nationale vom avea nevoie de supraveghere, s-ar putea sa avem tarife foarte motivante pentru supraveghere. Iar pentru a intra in sala sa supraveghezi elevii care dau examenul de Evaluare Nationala sau de Bacalaureat cred ca este corect din partea autoritatilor sa puna conditia de a intra doar acei profesori care sunt vaccinati”, a spus ministrul Sorin Cimpeanu, joi seara, la Digi 24.

Exit mobile version