Opinia Timisoarei

Profesorii de la Agronomie au recunoscut ca au luat spaga de la studenti si au fost eliberati. De ce nu mai au voie la catedra in USAB?

TIMISOARA. Au fost lasati sa plece acasa! Dupa o noapte petrecuta in arest, cei 3 profesori de la Universitatea de Stiinte Agricole a Banatului din Timisoara, acuzati de luare de mita, au fost eliberati. Ei fusesera retinuti pe 24 de ore de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

Initial, in fata anchetatorilor, Flavius Berbentea, Adrian Banes si Lucian Georgescu au negat cu vehementa ca ar fi luat bani de la studenti, dupa ce au vizionat probele video, profesorii si-au schimbat …parerea. Cu totii erau filmati de 3-4 ori pe cand luau spaga.

Ajunsi in fata instantei, Flavius Berbentea, Adrian Banes si Lucian Georgescu au recunoscut ca sunt vinovati, iar judecatorii au decis sa nu ii aresteze preventiv pe urmatoarele 29 de zile. Vor fi cercetati in continuare in stare de libertate pentru luare de mita.

Cei trei profesori de la USAMVB Timisoara se vor afla insa sub control judiciar. Magistratii de la Tribunalul Timis au decis ca, pana la finalizarea anchetei, Flavius Berbentea, Adrian Banes si Lucian Georgescu sa nu mai tina cursuri la universitate si nici sa nu paraseasca tara.

Va reamintim, joi dimineata au avut loc mai multe perchezitii la Universitatea de Agronomie din Timisoara. Anchetatorii au scotocit birourile celor trei cadre universitare de la Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare, iar intr-unul dintre ele au descoperit mai multe sume de bani in diferite monede, totalizand aproximativ 1000 de euro. Cei trei profesori, Flavius Berbentea, Adrian Banes si Lucian Georgescu sunt acuzati ca ar fi luat spaga de la studenti in mai multe randuri pentru a-i promova la examene.

CITESTE SI: Profesori de la Universitatea de Agronomie din Timisoara, anchetati pentru spaga luata de la studenti pentru examene

Exit mobile version