Opinia Timisoarei

Procurorii DNA, o noua descindere la Primaria Timisoara

TIMISOARA. Procurorii DNA au descins din nou la Primaria Timisoara, pentru a ridica o serie de documente ce au legatura cu unele concursuri organizate in mandatul anterior.

Se pare ca cercetarile au lor in dosarul in care este cercetat Florin Ravasila, fost director la Directia Patrimoniu I Est in Primaria Timisoara si au legatura cu o serie de concursuri de angajare din mandatul anterior.

Ravasila este cercetat intr-un dosar de dare si luare de mita, dupa ce a primit de la o firma de intretinere a cimitirelor, suma de 40.000 de euro.

Actualul primar, Dominic Fritz, anuntase in trecut ca a sesizat DNA, dupa ce a constatat nereguli in organizarea unor concursuri in Primaria Timisoara, in anii trecuti.

UPDATE: Primarul Dominic Fritz a explicat ca descinderea procurorilor DNA are legatura cu plangerea penala facuta de el in urma cu un an.

Pot sa confirm ca procurorii DNA au venit la Primaria Timisoara astazi dimineata, in legatura cu plangerea penala pe care am facut-o acum un an. Am avut o suspiciune foarte bine documentata ca s-au fraudat concursurile in Primaria Timisoara. Acum procurorii au mai ridicat cateva documente in legatura cu acest dosar. În rest, va rog sa intelegeti ca nu pot sa comentez ancheta in curs. Nu va pot da detalii. Ceea ce am gasit eu acolo a fost vorba si de posturi de conducere si de posturi de executie. Eu atunci am predat dovezile pe care le-am gasit eu la DNA, dar presupun ca ancheta a gasit si alte lucruri, dar nu am informatii si nu pot comenta”, a declarat Dominic Fritz.

Edilul a adaugat ca lucrarile pareau scrise de aceeasi persoana, desi numele era diferit.

Au fost lucrari scrise care au avut acelasi scris care a tot reaparut. Au fost unii candidati care au candidat la doua concursuri si de fiecare data cu alt scris. Era clar ca lucrarile scrise la intrare in primarie au fost scrise de altcineva si de aceea am facut plangere penala”, a declarat Fritz.

Intrebat din ce perioada a semnalat neregulile in desfasurarea concursurilor de angajare, Fritz a precizat ca din perioada 2018 – 2020.

Eu am facut plangerea pentru perioada 2018 – 2020, in rest nu stiu”, a mai declarat Dominic Fritz.

Video: George Stefanita

Exit mobile version