Opinia Timisoarei

Probleme mari la Pasajul Michelangelo din Timisoara? Ultimele dezvaluiri de pe santier!

TIMISOARA. Parapetii pasajului subteran de la Michelangelo s-au umezit si cea mai mare problema este ca s-au inregistrat furturi de pe santier. Cum vremea buna s-a instalat la Timisoara de cateva saptamani bune, iar acolo nu s-a mai miscat un deget, primarul Nicolae Robu a fost intrebat  in mai multe randuri de ce nu se reiau lucrarile. De fiecare data a sustinut ca pentru materialele de constructie folosite este nevoie de temperaturi constante de peste 5 grade Celsius, atat ziua, cat si noaptea.

Iata ca astazi, edilul face dezvaluiri de pe santierul de la Michelangelo.

De acolo s-au furat la inceput pompe, s-au furat cabluri si, evident, ca noi suntem oameni responsabili si trebuie sa luam masuri. Santierele au reguli si nu pot patrunde persoane neautorizate. Am considerat ca se impun astfel de masuri pana cand il dam in folosinta. Politia locala pazeste, opreste si accesul pentru ca nu are cine ce sa caute acolo. Responsabilitatea pentru acest santier este una uriasa. Am considerat ca la ceea ce avem in oras ca fauna, se impune o astfel de masura„, a declarat Nicolae Robu.

O alta problema serioasa o reprezinta faptul ca parapetii laterali ai pasajului sunt uzi.

Apar usoare prelingeri. In unele zone s-a umezit. Se aplica niste folii speciale. Sunt solutii care se aplica pentru a rezolva problemele. Atata tot ca ne-a prins iarna si nu am apucat sa terminam„, explica primarul Timisoarei.

Aceasta, in conditiile in care au mai existat discutii legate de acest proiect aflat in vecinatatea Canalului Bega, intr-o zona mlastinoasa, care a pus mari probleme si altor constructii din vecinatate, cum ar fi sediul inalt al unei banci din intersectia Michelangelo.
Unii specialisti au sustinut ca apa se va infiltra si va duce la situatii complicate. Primaria insa a dat asigurari ca aceasta chestiune va fi rezolvata cu ajutorul pompelor.

Nu e nimic grav acolo, nu s-a schimbat nimic fata de asta toamna, nu a aparut nicio scurgere noua de apa, este vorba de aceleasi foarte firave prelingeri cauzate de mici porozitati in beton si etanseitati imperfecte, pe fondul presiunii ridicate a apei freatice si a celei care urca prin porozitatea solului din izvoarele existente in zona, prelingeri care au existat si in toamna, firesti, negeneratoare de probleme, obisnuite in astfel de situatii si pentru care exista remedii arhicunoscute, comune, fara nimic spectaculos in ele. Atata tot, ca ele necesita aceste conditii meteo despre care din noiembrie am tot vorbit: peste 5 grade Celsius si ziua si noaptea„, a tinut sa precizeze Robu.

Nicolae Robu este insa incredintat ca, daca se incalzeste, pasajul va fi gata foarte repede.

Ce a mai ramas de facut e putin, dar necesita ca temperaturile sa fie peste 5 grade celsius si ziua si noaptea. In momentul in care vor fi aceste conditii, vom putea drumul la lucrari. Sambata spre duminica vor fi 3 grade, abia miercuri spre joi sunt anuntate 6 grade. Retetele tehnologice stabilite de specialisti necesita asta. Nu pot sa dau ordin de incepere a lucrarilor. In cel mult 2 saptamani dupa ce dau ordinul de incepere, (probabil de luni intr-o saptamana, in functie de vreme voi da ordinul) se vor incheia lucrarile„, a precizat Nicolae Robu.

Exit mobile version