Opinia Timisoarei

Probleme la parcarea de langa Piata 700 din Timisoara. Cele 7 sau 9 etaje mai asteapta

TIMISOARA. Anuntata in urma cu mai bine de un an de catre cei din conducerea Consiliului Judetean Timis, parcarea etajata de langa Piata 700 mai are de asteptat.

CITESTE SILa Frankfurt, la Roma sau in Monaco au fost buni. La Timisoara nu. Cum sunt trimisi la plimbare investitorii in parcari care vor sa le faca pe banii lor

O parcare supraetajata pe strada Sf. Ioan, pe locul fostului Comisariat militar, ar rezolva, partial, problema locurilor de parcare din Timisoara. In urma cu mai bine de un an, presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, anunta ca CJ Timis, institutia care adimistreaza actuala parcare la nivelul solului, si-a propus sa construiasca, fie din fonduri proprii, fie printr-un parteneriat cu o firma privata, o parcare cu 7 etaje.

La scurt timp dupa acea declaratie, primarul Timisoarei, Nicolae Robu a transmis CJT ca Primaria Timisoara este dispusa sa contribuie cu inca doua etaje, iar parcarea sa aiba nu mai putin de 9 nivele.

A avut loc un schimb de replici publice intre sefii celor doua institutii, iar parcarea a ramas in stadiul initial, una terana.

CITESTE SI: Terenuri gratuite pentru tineri care vor sa-si ridice o casa se pregatesc intr-o comuna de langa Timisoara. ‘Vor fi 120-150 de parcele’ 

Acum, presedintele CJ Timis, Calin Dobra a identificat unele probleme pe care si-a propus sa le rezolve in anul 2019. Acestea sunt legate de Planul Urbanistic Zonal.

Avem o situatie. Cu ani in urma s-a realizat un PUZ in care s-au reglementat diferite regimuri de inaltime. Vom avea obligatia sa realizam un nou PUZ si, in cadrul acestuia, sa cuprindem un singur regim de inaltime. Sper ca in 2019 sa fim cu actele la zi, astfel incat sa demaram, in toama executia. Exista varianta unei asocieri, cu bani privati, iar cel care realizeaza investitia din bugetul propriu sa si administreze aceasta investitie„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Calin Dobra.

 

Exit mobile version