Noutati :

Probleme financiare si probleme de sanatate mintala: exista legaturi?

26 ianuarie, 2022 - 11:35 AM
Autor: Redactie      
Categorie: life
0

Criza de Covid-19 a avut un impact negativ asupra sănătății mintale a oamenilor. Să analizăm dacă problemele de sănătate mintală sunt legate de situația financiară a oamenilor..

Potrivit medicilor, faptul de a avea sau de a nu avea bani nu poate cauza probleme de sănătate mintală, dar unele tulburări se pot dezvolta în fața unei preocupări constante legate de avere.

Tulburarea de anxietate și criza economică

Tulburarea de anxietate se exprimă printr-un sentiment constant de anxietate. Spre deosebire de situațiile stresante normale, o persoană cu o tulburare de anxietate experimentează frica în mod permanent, mai degrabă decât pe termen scurt, ceea ce îi afectează negativ calitatea vieții. Cauza unei astfel de tulburări în contextul problemelor financiare poate fi un stres persistent, o traumă neprocesată sau o particularitate a psihicului. Teama intensă de sărăcie, anxietatea cu privire la bunăstarea celor dragi și îngrijorarea constantă fac viața insuportabilă, ceea ce poate afecta performanța și poate duce la probleme financiare și mai mari.

Depresie și probleme financiare

Problemele financiare prelungite îi determină adesea pe oameni să intre în depresie. Persoanele depresive se simt deprimate tot timpul, își pierd interesul pentru viață, evită contactul cu cei dragi și au probleme cu somnul, concentrarea și memoria. Depresia poate provoca probleme de sănătate fizică, cu dureri de cap, slăbiciune și durere.

O persoană care suferă de depresie are nevoie disperată de ajutor profesional, dar majoritatea oamenilor îl refuză din cauza problemelor financiare. Este important ca o persoană apropiată pacientului să fie alături de acesta pentru a-l ajuta să recunoască faptul că are nevoie de ajutor. Cu atât mai mult cu cât îl poți solicita la centrele gratuite sau poți contracta un credite online în 15 minute, din confortul casei tale. Cele mai bune condiții de împrumut sunt colectate pe serviciul MyCredy. Dar împrumutul trebuie să fie luat în mod responsabil.

Atunci când se ocupă de astfel de cazuri, specialiștii acordă mai întâi atenție îmbunătățirii fondului psiho-emoțional, după care trec la găsirea de soluții la problemele financiare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...