Opinia Timisoarei

Probe cu noul joc de ape si lumini la Fantana cu Pesti din Timisoara. In sfarsit, e gata. Video

TIMISOARA. Se fac probe la Fantana cu Pesti din Piata Victoriei, inainte ca aceasta sa se infatiseze timisorenilor in noile straie.

Pestii, reconditionati, au fost montati si se verifica noul sistem de iluminat si jocul de ape.

CITESTE SI: Firma fondata de un consilier personal al lui Dominic Fritz, dar si cea care s-ar fi ‘autoplagiat’ in proiectul de regenerare a Pietei Traian vor si contractul de 60.000 de euro ca sa faca praf traficul pe sub Bastion si sa mai taie locuri de parcare in centrul Timisoarei

Fântâna cu pești, un simbol al Timișoarei, este aproape de finalizare. Se fac ultimele probe înainte de a fi redată timișorenilor!„, a anuntat pe pagina sa de Facebook viceprimarul Cosmin Tabara care a postat si imagini de la verificarile realizate de constructor vineri seara.

Va reaminim, au trecut deja 3 ani de la semnarea contractului pentru reabilitarea Fantanii cu Pesti, insa ordinul de incepere a lucrarilor a fost amanat de catre fostul edil pentru ca santierul sa nu porneasca in plina vara. Au inceput primele operatiuni de reabilitare in 2020, insa au fost oprite dupa scurt timp, intrucat a venit pandemia, s-a amanat titlul de Capitala Culturala a Europei pentru 2023 si s-a schimbat conducerea la nivelul Primariei Timisoara.

A fost dat ordinul de reincepere a lucrarilor in 2021 de catre administratia Fritz, iar fantana ar fi trebuit sa fie gata in februarie 2022.

Antreprenorul sustinea ca s-a trezit abia la mijlocul lucrarii ca Primaria si Directia de Monumente i-au solicitat reabilitarea ornamentelor fantanii arteziene de catre un expert restaurator care a fost foarte greu de gasit si a cerut foarte multi bani ca sa realizeze lucrarea. Aceasta, desi, la licitatie, nu a existat o astfel de conditie.

Cei de la Monumente impreuna cu Primaria au cerut un expert pentru reabilitarea ornamentelor. Sunt 24 in intreaga tara, dintre care jumatate nu mai lucreaza deja, pentru ca sunt trecuti de 70 de ani. Acest expert nu s-a cerut in faza de licitatie, si, pana am gasit unul, n-a fost simplu… Iar acest artist, expert, a cerut mai mult de jumatate din valoarea contractului„, explica nu demult pentru opiniatimisoarei.ro Deian Jifcu, reprezentantul firmei de constructii.

Valoarea contractului s-a ridicat la aproximativ 130.000 de euro.

Fantana cu Pesti din Piata Victoriei, un simbol al Timisoarei, a fost construita in 1957 sub forma unei stele cu cinci colturi.

A fost apoi modificata in anii ’80.

 

 

Exit mobile version