Opinia Timisoarei

Priveste cerul! Cum ar fi privelistea daca orasele nu ar fi luminate

Carl Sagan a spus candva ca orice lumina de pe cerul noptii exista datorita unei fuziuni nucleare indepartate. Cum ar arata cerul noaptea daca ar fi luminat doar de miliardele de stele?

Artistul francez Thierry Cohen a realizat un proiect fotografic plecand de la aceasta intrebare cu iz romantic. Practic, fiecare fotografie este compusa din alte doua, una a orasului si alta a cerului. “Combinand doua realitați, am creat o a treia pe care nu o poți vedea, dar care exista! Eu va arat stelele care lipsesc. Fotografia este, in fond, un mod prin care arați lucruri pe care nu oricine le vede. Nu am vrut sa creez imagini post-apocaliptice, cu orase fara electricitate, ci sa aduc linistea inapoi”, a explicat el.

Fotograful s-a plimbat pe intreg globul, prin orase imense precum Hong Kong sau New York, dar si prin locuri izolate, precum Mojave sau Amazon. El a fotografiat orasele in timpul zilei, apoi le-a intunecat in post-producţie. A combinat imaginile cu cele ale cerului nopţii din vestul Saharei.

“Fotografia e poezie mai mult decat realitate. Totul depinde de cum vezi tu lumea”, a spus artistul, informeaza playtech.ro.

Vezi  foto aici.

Exit mobile version