Opinia Timisoarei

Prinde contur primul pasaj care se finalizeaza pe traseul Centurii Sud de la Timisoara. Ultimele imagini de pe santier. Video

TIMISOARA. Muncitorii profita din plin de fiecare zi cu vreme buna si continua lucrarile pe Centura Sud de la Timisoara.

CITESTE SI: Primarul Timisoarei Dominic Fritz nu va tremura de frig la iarna, indiferent de ce se intampla cu Colterm. Are centrala si in casa cea noua si in apartamentul de burlac

In zona Freidorf e in toi operatiunea de amenajare a pasajului care trece peste conductele Colterm amplasate in aceasta parte a orasului. Dupa ce grinzile au fost deja montate pe stalpii de sustinere ai pasajului, se pregateste turnarea placii de suprabetonare.

Aceasta lucrare de suprastructura ar putea fi si prima de acest fel care se va finaliza pe traseul variantei de ocolire sud de la Timisoara.

Interventii au loc si in alte zone de pe traseul Centurii Sud Timisoara in aceste zile.

In zona satului Chisoda se asterne piatra sparta, iar pe alte sectoare de la Giroc, Mosnita Noua si Ghiroda se fac umpluturi cu pamant. Tot in zona Giroc se stabilizeaza terenul cu dorosol. La Ghiroda, pe un alt sector, se pune primul strat de balast. In paralel, continua lucrarile la structurile pasajelor„, transmit pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

 

Va reamintim, prevazut in contractul initial cu antreprenorul Tirrena Scavi pentru primavara lui 2022, termenul de finalizare a Centurii Sud Timisoara a fost prelungit, nu demult, astfel ca lucrarea ar trebui sa fie gata in decembrie anul viitor.

Lucrarea pentru construirea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

Exit mobile version